Marcel Proust og Neal Ashley Conrad Thing
Marcel Proust og Neal Ashley Conrad Thing

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:45
Pris
45 kr.
Lokalitet
Huset i Støvring
Hobrovej 104
9530 Støvring
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Foredrag

Få øjnene op for verden med Proust - mens tid er!

03.11.21
I år er det 150 år siden Marcel Proust blev født. Proust er forfatteren til en af de længste og smukkeste romaner i nyere tid. ”På sporet af den tabte tid”. Der er nu en enestående chance for at tage livtag med dette uomgængelige romanværk.

Neal Ashley Conrad Thing kommer til Støvring med et optaktsforedrag om det uudtømmelige romanværk. Neal Ashley er ph.d. i litteraturvidenskab og leder af Proustakademiet, der opstartes i 2022. Klik her for at komme til Proustakademiets Facebook-side (åbner i nyt vindue).

Skulle man efterfølgende få lyst til at kaste sig ud læsningen af alle 7 bind (et oplagt vinterprojekt!), er det så heldigt, at Neal Ashley Conrad Thing den 15.11 indleder en kursusrække (”Lykkens løfte, sandhedens pris”) på Folkeuniversitetet i Aalborg, hvor man bliver klædt på til at læse og forstå Proust. Klik her for at se programmet (åbner i nyt vindue). 

Proust har sprog for alt, der foregår i os. Han har det dybest indblik i drømme, i det ubevidste, selvbedrag, kærlighed, erindring, fortvivlelse, lykke, død og tidløse oplevelser, hvor sansning og sanseindtrykket uophørligt er i fokus og selve nøglen til bevidstheden og erindringen. Derfor er der ingen plots, ingen regelret logik i fortællemåden, som ellers præger de fleste romaner, ingen normal fremdrift i det, vi får fortalt: "På sporet..." er på én og samme tid selve dannelsesromanens højdepunkt, en afsked med samme og en eksperimenterende fornyelse af selve romanens form.  

Arrangeret af Rebild Bibliotekerne i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aalborg

Folkeuniversitetets logo

Materialer