Ord i Nord-logo med fotos af Lotte Kaa Andersen, Jóanes Nielsen og Johannes Riis
Ord i Nord-logo med fotos af Lotte Kaa Andersen, Jóanes Nielsen og Johannes Riis

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
200 kr.
Lokalitet
Kulturstationen
Sverriggårdsvej 4
9520 Skørping
Place / Room
Skørping Bibliotek
Arrangører
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Ord i Nord 2020

01.02.20
Lørdag den 1. februar 2020 inviteres alle, der elsker bøger, til endnu en omgang Ord i Nord

Jóanes Nielsen fra Færøerne

Stort navn kommer på besøg fra Nordatlanten. Forfatteren Jóanes Nielsen har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris fire gange. Jóanes Nielsen hører til blandt de førende nulevende forfattere på Færøerne og er på højde med fortidens mester Heinesen. Han har modtaget Færøernes Litteraturpris to gange og hans omfattende forfatterskab fortjener at blive meget mere kendt. Jóanes Nielsens romaner sprudler af fortælleglæde, og man kommer tæt på både festlige personer og tragiske skæbner, der er præget af Færøernes barske natur og det at vokse op i små samfund, hvor alle kender hinanden på godt og ondt. I foråret 2019 udkom ”Bolsjehjerte’, som er anden del af ”En nordatlantisk krønike”.

 

Lotte Kaa Andersen bringer Hellerup til Skørping

Festivalens andet hovednavn er nok bedre kendt på disse breddegrader, for Lotte Kaa Andersen har fået mange, begejstrede læsere for sin trilogi med ”Hambros Allé 7-9-13”, ”100 dage” og ”Syv sind”, der skildrer hverdagslivet blandt overklassen nord for København. De rige har også mange sorger, og man kan være dybt ulykkelig, selv om man bor på en af landets dyreste adresser. Lotte Kaa Andersen er født i Svenstrup, har gået på Støvring Gymnasium og har familie på Skørpingkanten.

 

Johannes Riis, Gyldendals redaktør gennem 24 år

Det tredje store hovednavn, der besøger Ord i Nord denne gang, er Johannes Riis, som er forhenværende litterær direktør på Gyldendal gennem 24 år. Vi kommer sikkert til at høre om hans oplevelser fra en imponerende forlagskarriere, hvor han har stiftet bekendtskab med et utal af forfattere. Johannes Riis er bondesøn fra Mors, hvor han havde sin opvækst, inden universitetet og de københavnske forlag kaldte.

 

Lokal bogudgivelse – Stationsbyen fortæller

Når Ord i Nord åbnes på Skørping Bibliotek klokken 10, så fejrer vi igen i år udgivelsen af en spritny bog fra en lokal forfatters hånd. Det er forfatter og ildsjæl Henrik Bugge Mortensen, som præsenterer sin nye bog, ”Stationsbyen fortæller”. I den fortæller en lang række skørpinggensere om Skørpings farverige historie og livet i byen, der kan takke jernbanen for sin eksistens. Bogen er ligeledes en billedmæssig rejse tilbage i tiden.

 

Pris: 200kr. Køb billet på Himmerlandsbilletten eller på biblioteket

Forsalg indtil den 30. december 2019. Herefter er prisen 250 kr.

Prisen er inkl. Let frokost, drikkevarer, kaffe og hjemmebag, samt et glas vin som afslutning i Bogby9520

Arrangeret af: Bogby9520, Mariagerfjord Bibliotekerne og Rebild Bibliotekerne - og støttet af Rebild Kulturråd.

Materialer