Ebøger og medier

Find billeder, bøger, lydbøger, film, artikler og meget mere på vores netbiblioteker. Brug dem hjemme og ude på din tablet, smartphone eller pc (artikeldatabasen Infomedia skal du dog på biblioteket for at bruge).
Få danske tidsskriftsartikler på pdf direkte til din mailboks. Under artikler på bibliotek.dk kan du søge på et bestemt tidsskrift eller magasin eller en specifik artikel og forfatter. Artiklerne kommer fra Statsbibliotekets samling, og stort set hele Statsbibliotekets beholdning af danske tidskriftstitler er med. Når du har fundet en artikel, kan du se, om der står "bestil kopi" i informationsboksen. Hvis der gør det, kan du bestille artiklen som pdf-kopi og få den sendt til din mailboks. For at få adgang skal du først oprette en bruger på bibliotek.dk og logge ind. Se vejledning her.
 
Comics Plus
Comics Plus er ubegrænset adgang til tusinder af engelsksprogede tegneserier og graphic novels fra mere end 90 globale forlag. De kan læses på computer eller i app. Der er ubegrænset lån med 7 dages lånetid og ubegrænset genlån. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind. Se vejledning. NB! Du skal oprette en profil på Comics Plus-hjemmesiden, inden du kan låne via app'en.

Danmark på film
"Danmark på film" rummer dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1965. Der er mere end 1000 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort, så du kan finde klip fra byer og egne, du interesserer dig for. Desuden kan du finde film ved at søge på årstal og emneord.

eReolen
Ebøger og lydbøger på nettet - du også kan finde via app til iOS og Android. Titlerne er enten markeret med blå, grøn  eller rød farvemakering. De blå titler kan du altid låne - uden begræsning. De røde og grønne titler er begrænset til maksimalt 7 ebøger og 4 lydbøger hver måned. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind. Se vejledning her.

eReolen Global
Engelsksprogede ebøger og lydbøger. Den ligner på mange måder eReolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app, som hedder 'Libby'.  Du logger ind med dit biblioteksnummer og låner og downloader e-bøger og lydbøger på engelsk til din smartphone eller tablet. Se vejledning her

Faktalink
Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Her finder du artikler om sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere. Rigtig god til opgaveskrivning og lektiehjælp. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind.

Filmstriben
Lån film online via din computer og se film derhjemme, lige når det passer dig! Silverlight er påkrævet for at kunne afspille film. Du kan låne 3 film om måneden. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind. Se vejledning til hjemmeside og app.

Forfatterweb
llustreret forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfattere. Hvert enkelt forfatterportræt indeholder en linksamling og en fyldig bibliografi. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind.

Historiens Verden
Historiens Verden er den første komplette danske verdenshistorie på nettet. Den er forfattet af historikere med undervisningserfaring fra grundskole, gymnasiale uddannelser og universiteter. Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind.

Historiske kort på nettet
Hvordan så Danmark ud i gamle dage? Find digitaliserede kort over Danmark, der går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, og find fx dine slægters gårde. Se vejledning her.

Infomedia Mediearkiv
Infomedia indeholder 60 millioner artikler fra danske aviser (både landsdækkende og lokale), tidsskrifter og hjemmesider. Se vejledning til Mediearkiv her. NB! For at få fuld adgang til Infomedia skal du bruge en computer på biblioteket eller have din egen computer tilkoblet vores wifi, men du har adgang til en del af artiklerne hjemmefra gennem bibliotek.dk.

Legatbogen
Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark. Den er udviklet den i samarbejde med blandt andre Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Frederiksberg Kommune og Københavns Universitet.

Litteratursiden
Find inspiration til gode bøger, deltag i debatter eller læs en analyse. Findes også som app til iOS. Fri adgang. Se vejledning her.

Mediestream
Mediestream giver online adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af dansk kulturarv, indtil videre aviser, radio og tv samt reklamefilm. Mediestream indeholder danmarkshistorien fra 1666 til 2001 - fortalt i danske aviser. Pt. er der 10 millioner gamle avisartikler tilgængelige. Se listen over aviser i Mediestream.  NB! For at tilgå Mediestream skal du benytte en computer på biblioteket eller have din egen computer tilkoblet vores wifi.

Miljøgis
Miljøstyrelsen indsamler og udstiller mange natur- og miljødata. En del af disse natur- og miljødata stilles til rådighed ved, at blive vist på kort på nettet. Disse kaldes MiljøGIS.

PressReader
PressReader giver online adgang til godt 7.000 trykte publikationer/aviser fra mere end 100 forskellige lande på 60 sprog. Publikationerne ligger online i op til 90 dage. Der er to muligheder for adgang. Du kan enten bruge PressReader via en browser på din computer, smartphone eller tablet, eller du kan downloade appen PressReader til iOS, Android og Windows 8+. Første gang du logger på via bibliotekets hjemmeside, får du 24 timers fri adgang. Det er en god idé at oprette sin egen konto (gratis). Dette sign-in bruges på tværs af enhederne og synkroniserer mulighederne for at læse offline, få automatisk leveret nye publikationer og meget mere. Samtidig overfører brugerprofilen 24-timers-adgangen. Når tidsbegrænsningen udløber, skal den fornys ved enten igen at logge ind i PressReader fra bibliotekets hjemmeside eller via fornyet forbindelse til et PressReader HotSpot (f.eks. bibliotekets trådløse net). Du skal bruge cpr/lånernummer og pinkode for at logge ind. Se vejledning her.

RB Digital
RB Digital giver adgang til et stort antal engelsksprogede e-tidsskrifter. Spænder bredt fra The Economist og Science til National Geographic, Cosmopolitan og Country Living. Download magasinerne, når du er online, og læs dem offline via app'en RBDigital: Opret først konto på RB Digitals hjemmeside (her skal du logge ind med cpr/lånernummer og pinkode). 

Verdensbiblioteket
På Verdensbiblioteket finder du kultur fra store dele af verden bl.a. Østeuropa, Mellemøsten eller Indien. Der er ubegrænset streaming af film, bøger og musik på mere end 10 forskellige sprog. Alle, som bor i Danmark, har adgang til Verdensbiblioteket. For at få adgang, skal du logge ind ved hjælp af Nem-ID eller bibliotekslogin. Bibliotekslogin er dit CPR-nummer og den kode, som du bruger, når du låner bøger på et bibliotek i Danmark.