Forfatterbesøg

Anne Kirketerp om craftpsykologi

Portræt af Anne Kirketerp. Baggrundsfoto: Colourbox.dk
Portræt af Anne Kirketerp. Baggrundsfoto: Colourbox.dk
Sund selvforglemmelse i håndarbejde og håndværk.
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Billet: 65 kr.
Sted
Kig Ind
Bibliotek
Nørager Bibliotek
I samarbejde med
Kig Ind
Adresse

Vestermarksvej 2
9610 Nørager
Danmark

Hvorfor lytter man bedre med craft i hænderne? Hvad er koblede aktiviteter? Hvorfor er det nødvendigt at være i gang med mindst 5-10 projekter? Hvorfor er det stressreducerende at lave craft?

Anne Kirketerps forskning i craft-psykologi viser, at arbejdet med hænderne giver børn, unge og voksne trivsel, og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde.

Det mindsker stress, giver positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomheden.

Når man glemmer tid og sted...

Det har fået en renæssance at lave ”craft” altså lave noget skabende med hænderne. Uanset om det er strik, broderi, surdej eller syning så har rigtig mange opdaget, hvor dejligt det er at være helt fordybet og opleve den tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse” når projektet bare overtager alle tanker. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Hvad er psykologien bag?

Hør om 6 års forskning og alle de sundhedsfremmende fordele det har at lave craft. Og hør det videnskabelige argument for, hvorfor det er vigtigt at have 10 projekter i gang samtidig!

Oplægsholder: Anne Kirketerp, Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. Ophavskvinde til området craft-psykologi og forfatter til bogen ”Crafpsykologi: Sundhedsfremmende effekter ved håndarbejder og håndværk”.

Medbring gerne håndarbejde, du kan sidde med under foredraget.