3 pletskud til YA-elskere fra eReolen Global

24.03.20
Do you prefer to read in English? Katrine anbefaler tre Young Adult-titler på eReolen Global

eReolen Global finder du tusindvis af gode lyd- og ebøger på engelsk. Den ligner på mange måder eReolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app, som hedder 'Libby'. Libby inspirerer og giver en skøn læseoplevelse med muligheder for større skrift, direkte opslag af ord og overskuelig navigering rundt i bogen. 

'Illuminae' af Amie Kaufman

Gennem hackede filer, mails, afhøringer og interviews får vi adgang til historien om to megakoncerners krig med hinanden i en højteknologisk fremtid med rejse og kærlighed i rummet. 

Vi følger pigen Kady, der fra den ene dag til den anden får sit liv vendt op og ned, da hendes planet invaderes og hun sammen med sin ex-kæreste må flygte til et rumskib styret af en AI. Men det er ikke alt... for pludselig bryder en sygdom ud ombord.

Illuminae er en spændende historie, der med sin alternative og sammensatte form giver en spændende oplevelse, hvor bogen til tider må vendes på hovedet for at få det hele med når historien gøres visuel med spændende illustrationer. 

Illuminae er første bind af 3 i serien 'The Illuminae Files'. Den kan findes på eReolen Global som både e- og lydbog. 

'How to hang a witch' af Adriana Mather

Heksejagt møder 'Mean Girls', når vi tages med til byen Salem - en by hvor den ældgamle historie stadig lever. 

Da Sam flytter til byen Salem med sin stedmor og skal starte på en ny skole, bliver der ikke taget imod hende med åbne arme. Her går nemlig efterkommerne af nogle af de kvinder, der blev slået ihjel under hekseforfølgelserne i byens mørke historie - og Sam selv er efterkommer af manden, der anklagede disse kvinder. Da historien ser ud til at gentage sig selv, må Sam finde en måde at arbejde sammen med efterkommerne, så den onde cirkel kan slutte. 

En spændende young adult highschool historie med et overnaturligt element skrevet af en forfatter, der faktisk selv er efterkommer efter manden, der anklagede kvinderne i Salem. Bogen har også en spændende opfølger, der ser på historien om skibet 'Titanic'. 

'How to hang a witch' kan findes på eReolen Global som både e-og lydbog. 2. del af serien kan høres som lydbog. 

'Midnight at the electric' af Jodi Lynn Anderson

Vi følger på tværs af 3 tidsperioder livets store spørgsmål og valg i denne spændende YA bog. 

Adri lever i Kansa anno 2065 og venter på om få dage at starte sit nye liv på Mars. Mens hun venter, finder hun dog en dagbog tilhørende en pige, der levede her for over 100 år siden og bliver langsomt draget ind i hendes historie. I Oklahoma i 1934 møder vi Catherine, og hendes familie der er fanget i støvstormene, der hærger området. I England i 1919 sørger pigen Lenore over sin bror, der er faldet i 1. verdenskrig og planlægger sin rejse til Amerika. 

Historierne er fantastisk godt fortalt, og det bliver langsomt klart, hvordan de 3 ellers så forskellige liv er forbundne, og hvordan de har haft konsekvenser for hinanden på mange måder. 

'Midnight at the electric' kan findes på eReolen Global som både e- og lydbog.  

Anbefalet af Katrine, bibliotekar