Årets bedste læseoplevelser

26.11.18
De bedste bøger vi har læst i år

2018 har været et godt bogår, og her kan du se nogle af de bedste læseoplevelser vi har haft på Rebild bibliotekerne:

Susanne

Gåbogen: Denne bog formidler på fornemste vis den nyeste forskning om fysisk aktivitet og argumenterer fint for alle de mange fordele ved at bevæge sig mere, så hvad er mere oplagt i denne ”fede” juletid med god mad og godt selskab, end at blive bekræftet i ens egne forestillingen om en sund sjæl i et sund legeme.

Efter al den gode mad og motion, må man da også ha`en god KRIMI med et godt mord eller to, hvor forfatteren Alessandro Perissinotto i Den sidste hvide nat imponerer  med sin kvindelige italienske detektiv-psykolog, der endnu en gang hvirvles ind i Milanos skyggesider. Hvis du vil begynde med første bind hedder den En grim lille historie.

I denne mørke juletid kan vi jo så passende læse Erling Jepsens roman, Erna der går i krig sammen med sin ikke helt skarpe søn, en roman, der beskriver verdens til dato blodigste krig, 1. verdenskrig, passende i dette 100 året herfor. Serveres bedst med et godt glas vin.

Ammy

De bedste to romaner jeg har læst er Ulvens blik af Jonna Odgaard og En velbevaret hemmelighed af Jeffrey Archer. Den bedste krimi er bind 9 i serien om Amish-folket, som jeg anbefaler til alle: På afveje af Linda Castillo.

Jeanette

Mine tre bud er en skøn blanding til voksne og barnlige sjæle:

Bjørnen af Katrine Marie Guldager
Sådan overlever du livet af Maren Uthaug
Grumlingen af Benji Davies 

Katrine

The Hogwarts collection af J. K. Rowling: En rigtig sjov bog med facts om karakterer, historie og steder kendt fra Harry Potter. Bl.a. får vi at vide hvor Professor McGonagall kommer fra samt nye detaljer om Hogwarts skolen. Bogen kan reserveres og læses på eReolen global.

Every Heart a Doorway af Seanan McGuire: En fortælling om hvad der sker med de børn som Alice, efter de kommer tilbage fra eventyrland. Vi møder børnene på Eleanor West’s Home for Wayward Children, der alle sammen drømmer om at vende tilbage til deres magiske lande – hvad end disse var smukke eller grusomme.

My Plain Jane af Cynthia Hand: Historien om Jane Eyre skrevet om med både spøgelser, overnaturlige efterforskere og en helt anden slutning. Bogen er anden bog om pigen kaldet Jane tilføjet lidt ’ekstra’. 1. del ’My lady Jane’ kan lånes på biblioteket. ’My plain Jane’ kan reserveres og læses på eReolen global.

Heidi

Goodreads.com registerer jeg alle min læste bøger, og kan lynhurtigt se, at jeg har givet topkarakter til disse tre bøger i 2018: 

Den, der lever stille har været en af de mest omtalte bøger i medierne i år, og den lever efter min mening helt op til alle roserne – den går lige i hjertet på alle måder. Murakamis Mordet på kommandanten – en idé viser sig er første bind i en ny trilogi, og bind 2 er lige kommet. Helt forrygende, eventyrlig og skøn. Knuder er en vild samling af korte noveller, hvor der leges med surrealisme og litterære virkemidler. Et must for elskere af noveller.

Mette

Jeg kan ikke begrænse mig til tre, for jeg har læst rigtig mange gode bøger i år. Her er min liste:

Sara Omar: Dødevaskeren 
Leonora Christina Skov: Den, der lever stille
Anders Legarth Schmidt: Jeg løber  
Helga Flatland: En moderne familie
Merete Pryds Helle: Vi kunne alt

...og til de halvstore piger var disse to bind de bedste:
Sabine Lemire: Mira 1 og Mira 2 

Signe

Serien har længe stået på min huskeliste og 2018 blev året hvor jeg endelig stiftede bekendtskab med Sebastian Bergman. Så skal jeg også love for at det gik stærkt med læsningen. Der er d.d. udkommet 6 bøger i serien, og jeg vil gerne fremhæve De uegnede (bind 6); super krimi, der kan alt det, sådan én skal kunne. Godt plot med finurlige twists, lækkert personalgalleri, og en hel del humor.

Endnu en top-krimi fra bunken. Forfatteren Søren Svejstrup har skrevet manuskripter til bl.a. Forbrydelsen, og det er da også næsten som et se en top-tunet krimiserie i TV, når man læser Kastanjemanden. Grum, grum historie, der ikke lige er sådan at regne ud.

Jørgen og Else laver et menneskebarn eller to er den skønneste billedbog om alle de fine forventninger og tanker et vordende forældrepar kan have i den søde ventetid – i dette tilfælde Jørgen og Else, a.k.a. Hr. og Fru Gud. Masser af spræl og humor.

Materialer