Bibliotekarens Reading Challenge på Goodreads

05.01.21
Goodreads er et online-fællesskab, hvor alle fra hele verden deler deres bogoplevelser.

Mange bruger den til at registrere alle de bøger de læser. Det bruger jeg den til, og så skriver jeg en kort, personlig note, hvis jeg er i humør til det. Jeg bruger den også til at se hvad mit netværk læser, og hvad de synes om det. Det får jeg meget inspiration ud af, og jeg kommer også til at kende til bøger jeg ikke får læst. For eksempel læser jeg ikke meget Young Adult og Fantasy, men det gør mange i mit netværk, og så får jeg indsigt i mange titler. 

De sidste år, har jeg deltaget i Goodreads' Reading Challenge. I år havde jeg sat den til 80 læste bøger på et år. Det er et tal jeg tidligere ikke har nået, men så kom lockdown, og så steg bogindtagelsen hos mange, og også hos mig. Jeg var foran et godt stykke tid, og endte på 89, og her deler jeg lige en håndfuld med min kommentar fra Goodreads.

Dem jeg gav flest stjerner finder du i listen herunder, og resten af bøgerne kan ses på ved at klikke på dette link til min konto på Goodreads.

Ses vi på Goodreads?! 

Læsehilsener fra Heidi

Alex Michaelides: Den tavse patient (2020) * * * * 

Klik her for at læse den på eReolen

En af de bedre psykologiske thrillere. Selvom jeg havde gættet plottet, var den stadig spændende og karakterernes indre liv og reflektioner var vedkommende og gjorde dem levende.

Anne Cathrine Bomann: Agathe (2017) * * * * *

Klik her for at læse og lytte til den på eReolen

Den fineste lille perle af en roman! Psykiateren mindede mig om en mere realistisk, ikke så karikeret udgave af (en mand der hedder) Ove. Rørende og humoristisk lærer han sig selv at kende, og det er så lækkert skrevet at man bare suges ind i historien.

Cara Hunter: Familiens synder (2020) * * * *

Find Cara Hunters bøger på engelsk på eReolen ved at klikke her

Lige en krimi efter min smag, med fokus på de troværdige karakterer samt et plot der holder, med spænding og overraskelser. En hovedperson med et traume som lige berøres og fylder tilpas. Minder mig om Carin Gerhardsen gedigne krimier.

Jeannette Walls: Glasslottet (2011) * * * * *

Klik her for at læse og lytte til den på eReolen

I mange år har denne bog ligget på min liste, men den er altid blevet overhalet af andre bøger. Det var en fejl, for det er noget af det bedste autofiktion jeg har læst. Helt på højde med Delphine de Vigan og Leonora Christina Skov! Forældrene er egoistiske narcissister, men de er også kærlige og begavede, og bogen er langt fra en klagesang, men en smukt beskrevet historie om en vild barndom.

Nakanos Genbrugsbutik (2020) * * * * *

Klik her for at læse og lytte til den på eReolen

Lige så hyggelig og rolig en roman som forsiden giver indtryk af. En sammenhængende roman med enkle historier om sære og pudsige personer og livet i Japan. Om kærlighed, begær - og livet! Total feelgood og nærmest 'mindfullt' at høre den på lydbog.

Sofie Riis Endahl: Undskyld, men jeg har ikke andre steder at gå hen (2020) * * * * 

Klik her for at læse og lytte til den på eReolen

Sikke et godt indblik i "De unge anno 2019"s tanker og følelser. Chatromanformen var jeg skeptisk til (og nysgerrig på), men det viste sig at være meget vellykket/gennemført og formen giver en god fornemmelse af den måde der kommunikeres på i dag - og mindede mig om tv-serien SKAM, hvor tekstning og chat også fylder meget. Vi lærer Kåre, Rachel, Piil, Freja og Malene lynhurtigt at kende, fordi vi læser deres beskeder og ser deres Instagram. Der foregår alt muligt mellem linjerne og det er rigtig godt komponeret. Jeg følte med personerne og blev meget rørt over slutningen, da jeg havde slugt den i to mundfulde under bus-transport. Fed bog!

Goodreads

er et amerikansk socialkatalogiseringswebsted, der giver enkeltpersoner mulighed for at søge i sin database med bøger, annoteringer, citater og anmeldelser. (Wikipedia.dk)

På Goodreads kan du:

  • registrere dine læste bøger 
  • følge dine venner og se hvad de har læst
  • oprette huskelister med "Den vil jeg læse"
  • deltage i Reading Challenge hvert år
  • nominere og stemme på årets titler indenfor forskellige genrer
  • blive inspireret af venners forslag og Goodreads anbefalinger der passer til dig
  • manuelt importere bøger der ikke findes i basen (flere og flere danske titler kommer med, men ikke alle findes der)
Materialer