Charlotte med Ida Jessens mageløse roman
Charlotte med Ida Jessens mageløse roman

Charlotte er begejstret for Ida Jessens nye roman

16.06.21
Mageløs roman. Så smukt skrevet, så grum en historie.

"Duften af sommer er så stærk, den går som en vind gennem sindet med glæder og sorg og ensomhed, der ikke har ord for sig selv."

Præcis sådan er historien fuld af de store følelser, dog på en uvant ydmyg og behersket måde, ligesom Kaptajnen, som historien handler om. Kaptajnen som sammen med Ann Barbara, der pludselig bare står der, nærmest ene mand brækker et stykke af heden op gennem umenneskeligt slid og viljestyrke.

Jeg vil mene, man kan blive et lidt bedre menneske af at læse denne roman, fordi man måske en tid vil huske på, at nogen andre mennesker banede vejen for os, som lever så let og ubesværet i dag.

Og Ida Jessen tager sig tiden til at folde dramaet ud. Det passer til indholdet. Gradvist bliver historien mere og mere grum og spændende, for der skal drages grænser og sættes skel og der er rå ondskab i magtmennesket, stupiditet i "systemet" og kærlighed, venskab og omsorg mellem mand og kvinde og barnet og husdyrene - selv i den strengeste fattigdom.

Den udstrakte jyske hedes vildskab er den storslåede scene. 500 siders ren læselyst. 

Ida Jessen

er en markant forfatter i den nordiske, realistiske fortælletradition. Hendes forfatterskab er kendetegnet ved sanselige naturskildringer og realistiske, psykologiske portrætter.

Klik her for at læse mere om Ida Jessen på Litteratursiden.dk (åbner i nyt vindue)

Klik her for at læse mere om Ida Jessen på Forfatterweb.dk (åbner i nyt vindue)

Materialer