Fede fortællinger i spillenes verden - Bugsnax

21.03.22
I denne uge anbefaler vi Bugsnax til PS4

Da jeg først stiftede bekendtskab med Bugsnax tænkte jeg: "Hvad er det her for et underligt spil?" I en trailer til spillet, havde jeg set hvordan et jordbær med store runde øjne, blev spist af en slags sæl iført vest og cowboyhat. Herefter blev sælens hænder forvandlet til jordbær - hvilket dog ikke så ud til at overraske sælen besynderligt meget. Det lyder som et skørt spil, ikke? 

Bugsnax er fyldt til randen med sjove, underlige og finurlige ting og humoren er ekstremt charmerende. På overfladen virker det som et sødt, farverigt og uskyldigt lille eventyr, men det har dog også en mørk undertone. For der er noget galt på Snacktooth Island. 

Du spiller som en journalist, der bliver sendt til øen for at interviewe eventyreren Elizabert Megafig. Men da man ankommer, er hun forsvundet og hendes rejsefæller er spredt ud over hele øen. Din opgave er at finde Elizabert, men før du kan det, må du ud og lokalisere hendes venner og finde ud af hvad der er sket. Vennerne har en masse problemer, som man skal hjælpe dem med - og de er sultne. Her kommer bugsnax'ene ind i billedet. Nogle vil spise dem, for at ændre deres udseende, andre vil anvende dem som husdyr. Gameplayet går ud på at fange disse bugsnax ved hjælp af forskellige redskaber og værktøjer. Nogle er lige til at fange mens andre er mere besværlige. Der indgår også et par puzzles indimellem. 

I takt med, at man hjælper Elizaberts venner, bliver det tydeligt, at karaktererne i Bugsnax er virkelig godt skrevet. De rummer en hel del kompleksitet; karaktererne har deres egne personligheder og holdninger, og man kommer virkelig ind under huden på dem, som handlingen skrider frem. Historien er ligeledes velskrevet - der er mystik, intriger og twists, som gør et godt stykke arbejde i at holde på spillerens interesse. Denne dybde i forhold til historie og fortælling, havde jeg ikke set komme da jeg så den føromtalte trailer. 

Bugsnax er et hyggeligt og charmende spil, hvor de fleste aldergrupper kan være med - især når det kommer til at fange bugsnax. Historien er overraskende dyb, hvorfor den måske vil gå hen over hovedet på de mindste. Jeg vil dog stadig mene, at der er mange timers underholdning for hele familien.

Du kan reservere Bugsnax her: