Fede fortællinger i spillenes verden: Elden Ring

05.07.22
I denne uge anbefaler vi Elden Ring til PS4

Elden Ring udkom i år og er udviklet af japanske From Software, der er mest kendt for Dark Souls-serien. Det er en serie, der er blevet en hel genre i sig selv og har et meget højt sværhedsniveau. Elden Ring går i samme fodspor - denne gang er det dog i open world-format. Men det er stadig pokkers svært. Forbered dig på at dø. Igen og igen og igen...

At skrive spændende historier, har aldrig været From Softwares stærke side. De kan skabe atmosfæriske verdner, men fortællingen har altid været fragmenteret. Dette skulle efter sigende være et forsøg på at gengive følelsen, som chef-udvikler, Hidetaka Miyazakis, sad med når han læste bøger på engelsk. Her forstod han kun brudstykker af hvad han læste og det er samme følelse man sidder med, når man spiller From Softwares andre spil; man forstår ikke helt hvad der foregår. Denne gang har de dog haft fat i Games of Thrones-forfatter George R.R. Martin og han har skrevet en fantastisk historie – den fortælles stadig i brudstykker, men det er egentlig mere pga. spillets design.

Elden Ring er som sagt open world. Man starter ud med at lave sin karakter og efter en kort intro, har du fri adgang til The Lands Between, som er spillets verden. Og du bestemmer fuldstændig selv hvor du går hen. Der er ingen vejviser eller nogen der tager spilleren i hånden og fortæller hvad man skal. Man finder dog lynhurtigt ud af, hvor man kan færdes – og hvor man ikke kan; hvis man møder en fjende, som dræber dig med ét slag, så er det måske en god idé at udforske andre steder og komme tilbage senere, når man er blevet stærkere. På grund af denne frihed bliver historien stadig fortalt i brudstykker, men der er styr på rammerne:

Den magiske Elden Ring er knust og spredt ud over hele verden. Som en af "The Tarnished" er du hidkaldt til The Lands Between for at samle ringens dele og blive den nye hersker.

Udforskningsdelen i Elden Ring er fantastisk – The Lands Between er en fed verden, fyldt med hemmeligheder og ukendt terræn og der er utrolig rig fjendevariation. Men det er svært. Rigtig svært. Derfor vil det absolut ikke være for alle. Men for dem som er klar på en udfordring, så er Elden Ring et must play. Og hvis man kan lide stilen, så er det uden tvivl et af årets bedste spil.

Du kan reservere Elden Ring her: