Fede fortællinger i spillenes verden: Minecraft Dungeons

16.08.22
I denne uge anbefaler vi Minecraft Dungeons til PS4

Minecraft Dungeons er udviklet af Mojang Studios og udkom i 2020 til samtlige platforme. Det er en såkaldt dungeon-crawler, hvilket går ud på, at man skal udforske forskellige dungeons, eller grotter på dansk, og få fingrene i al den dejlige loot og skatte som gemmer sig dybt inde i mørket. Her møder man typisk et hav af fjender og monstre, som kan gøre livet surt for dig. 

Minecraft Dungeons er en klon af Diablo-spillene, som høstede kæmpe succes i slutningen af 1990'erne og et godt stykke op i 2000'erne. Sådan en gammel hund som jeg, husker jo glædeligt tilbage på alle de sene aftener og nætter, i selskab med disse spil og dem vil jeg altid være fortaler for. Dog må det siges, at det er også er nogle ekstremt brutale spil, som kan være mareridtsfremkaldende for de mindste. Derfor er Minecraft Dungeons et perfekt alternativ. Man kender jo atmosfæren og stilen fra Minecraft, og selvom der både er vold og uhygge, så kommer det aldrig op på et vulgært niveau. Det er en relativ simpel dungeon-crawler, men til gengæld er det både sjovt, udfordrende og utroligt charmerende. Samtidigt tager det heller sig selv alt for seriøst og man får sig også et par gode grin. Det skal også lige siges, at kameravinklen i Minecraft Dungeons er anderledes fra det originale Minecraft, da man ser det fra fugleperspektiv fremfor i førsteperson. Forventer man præcis samme perspektiv i Dungeons, så bliver man formentligt skuffet. 

Man kan spille det alene, eller i co-op sammen med vennerne og familien. Undervejs stiger sværhedsgraden markant, men holder sig på den overkommelige side - især i co-op. Solo-spil kan for nogle være meget udfordrende. Minecraft Dungeons er for fans af både dungeon-crawlers og Minecraft og perfekt til en gang weekend-hygge med familien. 

Du kan reservere Minecraft Dungeons her: