Fede fortællinger i spillenes verden - A Plague Tale: Innocence

14.02.22
I denne uges spilanbefaling skal vi en tur til Frankrig og den mørke middelalder i A Plague Tale: Innocence.

A Plague Tale: Innocence udkom i 2019 til samtlige platforme. Spillet placerer os midt i den blodige konflikt mellem Frankrig og England, der senere blev kendt som Hundredeårskrigen. Det er en barsk og brutal historie og spillet er absolut ikke for børn! 

Året er 1348. Det adeligt-fødte søskendepar Amicia og Hugo drives på flugt af inkvisitionen, som gerne vil have fingrene i Amicias lillebror. Hugo er nemlig speciel - i hans blod løber en ældgammel, overnaturlig kraft, der har en eller anden forbindelse til pesten. 

De drager ud på en barsk færd i gennem et krigshærget Frankrig, som er fyldt med den ene uhyrlighed efter den anden. Men det er ikke kun inkvisitionen, der forfølger dem. Overalt hvor de færdes, er der store horder af altædende rotter og man skal træde varsomt for ikke at blive fortærret. Dog er rotterne bange for ild og dette bliver noget som man kan bruge imod sine fjender i spillet. 

A Plague Tale: Innocence er et såkaldt indiegame. Dvs. at det er udviklet af en lille hold, men et lille budget og det er faktisk næsten ikke til se. Nogle af animationerne er lidt stive i det og dialogen bliver også en smule tåkrummende engang imellem. Men det er småting i forhold til spillets grandiøsitet og den ekstremt atmofæriske stemning, som udvikler har formået at fange. 

Der er desuden en efterfølger på vej, som lander en gang i 2022. Det glæder jeg mig personligt rigtig meget til! 

Du kan reservere A Plague Tale: Innocence her: