Fede fortællinger i spillenes verden: Rustler

18.07.22
I denne uge anbefaler vi Rustler til PS4

Rustler udkom i 2021 og er udviklet af Modus Games. Det er en middelalder-udgave af de originale Grand Theft Auto (GTA)-spil fra slutningen af 1990'erne. De gamle GTA-spil var noget anderledes end dem vi kender fra i dag. Kameravinklen var fx top-down og ikke i 3. person, som i GTA 5. Top-down vil sige, at kameravinklen er i fugleperspektiv.

Man styrer Guy rundt i et middelalderlandskab, hvor han begår en masse kriminalitet. Fra "grand theft horse" over røverier til deciderede drab. Forskellige missioner sender Guy på opgaver, hvor han typisk skal finde eller stjæle en ting eller banke/myrde personer. Det hele er pakket ind i masser af humor med Monty Python-referencer i overflod, som nok vil gå henover hovedet på dagens børn og unge - men Rustler er også anbefalet til 18 år og opefter, så hvad de ikke ved, har de ikke ondt af. 

Rustler har klart sine øjeblikke - mange af missionerne emmer af satire og absurditet og var en fornøjelse at spille sig i gennem. Men i mange andre tilfælde, bliver spillet lidt for barnligt og ja, tåkrummende. Fx er der knap der får Guy til at prutte - hvilket er sjovt de første par gange, men falder hurtigt til jorden.

Så er Rustler en fed fortælling i spillenes verden? Nej, måske ikke. Men det leverer et frisk pust indenfor spil og er i sig selv en hyldest til nogle af 90'ernes bedste spil. Og så er det originalt og unikt. Det er simpelthen en fed idé at nytænke en genre på denne måde og mig bekendt findes der ikke andre eksempler end dette. Tag Rustler for hvad det er og få et godt grin i nogle timer. Det er dét værd. 

Du kan reservere Rustler her: