Fem fede fra eReolen til unge

23.03.20
Selvom du ikke kan komme IND på biblioteket, så betyder det ikke at du skal mangle gode bøger fra os; så har du brug for en pause fra hjemmeskolen, så se lige her!

På ereolen.dk kan du både finde ebøger og lydbøger og du kan låne dem gratis, som bruger hos Rebild Bibliotekerne. Se mere her

Her er 5 af mine favoritter; fra bibliotekets app ereolen.dk til dig

Nanna Foss' SPEKTRUM serie begynder med "Leoniderne". 15-årige Emilie og fem af hendes klassekammerater begynder at udvikle paranormale evner, efter fundet af et gammelt kompas. Det giver muligheder - men bringer også uoverskuelige farer med sig. Er du vild med tidsrejser, venskab og kærlighed så er dette stensikkert en bog - og serie - for dig! 

Lidt mere fra sci-fi kassen; Ida-Marie Rendtorff står bag "Den druknede soldat" (som også er første bind i en serie). I en temmelig væmmelig fremtid er hele jorden blevet oversvømmet - klimakrise anyone? - og 14-årige Lara beskæftiger sig med at dykke efter værdifulde genstande, sammen med de andre børn, under slavelignende forhold. Til dig der er vild med "Hunger games" og "divergent".

I "Drengene" af Jonas Kleinschmidt følger vi en gruppe drenge og fra 0. klasse og frem til deres skæbnesvangre sidste skoledag. Vi hører om fodbold, piger, skæg og ballade, og om skolen, som drengene ikke giver meget for.

Kæresteparret Liam og Louise begår selvmord ved at springe ud fra Limfjordsbroen, lænket til hinanden med håndjern. Forinden hører vi om en stormende forelskelse og de begivenheder, der langsomt men sikkert fører dem mod deres tragiske beslutning. Havde de virkelig ikke noget valg? Døm selv i Sanne Munk Jensens "Dig og mig ved daggry".

Polly bor i en lille fiskerflække i Vendsyssel, og glæder sig at begynde i gymnasiet. Her får hun straks en masse nye, smarte venner; men efter en lidt for vild fest bliver hun lagt for had på de sociale medier - og mens de nye venner hater hende har de gamle venner vendt hende ryggen. Sarah Engells "Tag gaden tilbage" er en uhyggelig historie om (cyper)mobning, og om at finde sig selv, og stå ved hvem man er.

Titlerne findes både som ebøger og lydbøger; så du bestemmer selv om du vil bruge øjnene eller ørerne - enjoy

God læselyst fra Signe!