Forfattermøder i din egen stue

12.02.21
Du behøver ikke forlade din bolig for at deltage i alverdens forfattermøder

I dette efterårs omgang af Lockdown, har jeg for alvor haft glæde af de mange online forfatterforedrag man kan "gå" til, helt uden at forlade sit hus eller lejlighed. De fleste annonceres på Facebook, men ellers kan du holde øje med de større bibliotekers hjemmesider. 

Her får du en smagsprøve på de forskellige måder jeg har "været til foredrag" på...

På Teams

havde jeg fornøjelsen af at høre Mette Holm, den danske oversætter af bl.a. Haruki Murakamis romaner, fortælle om de nye kvindelige stemmer i japansk litteratur. Det var Folkeuniveritetet der stod bag dette arrangement. 

Sådan deltager du i events på Teams:

Enten skal du tilmelde dig arrangement og modtager et link i din email, eller også ligger linket frit tilgængeligt. Når du klikker på det, skal du sige ja til at åbne Teams i en browser, hvis du sidder ved en PC. Bruger du telefon eller tabler, skal du downloade app'en Teams.

På Instagram

så jeg en hyggelig og personlig samtale med Helle Helle. Det er Herlev Bibliotek der står bag, og samtalen er stadig tilgængelig. Klik her for at komme til Herlev Biblioteks Instagram (åbner i nyt vindue).

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus bruger også Instagram, og her så jeg Morten Pape i samtale med en bibliotekar om sine socialrealistiske romaner. Videoen kan stadig ses. Klik her for at komme til Tingbjerg Biblioteks Instagram (åbner i nyt vindue).

Sådan gør du for at se live-events: 

Det kræver, at du har en konto på Instagram. På det angivne tidspunkt skal du besøge arrangørens profil. Profilbilledet vil lyse op, når arrangementet går i gang. 

På Facebook

vrimler det med forfattermøder der livestreames. Det kan betale sig at følge Litteratursiden.dk på Facebook, da de ofte deler forskellige events fra hele landet. 

Her har jeg set Jonas T. Bengtsson i samtale om sin nye roman "Fra blokken", og det herlige interview kan stadig ses på deres Facebookside. Klik her for at se interviewet (åbner i nye vindue).

Forfatterkvarteret

Gentofte Hovedbibliotek afholder hver morgen "forfatterkvarteret", hvor Signe Pallisgaard interviewer aktuelle forfattere i et kvarter. Klik her for at komme til Gentofte Hovedbiblioteks Facebook (åbner i nyt vinude). Her har jeg været i godt selskab med bl.a. Jesper Stein, Helle Helle, Katrine Marie Guldager og Karen Fastrup, og jeg har stadig en del tilgode - heldigvis ligger de stadig frit tilgængelige.

Gyldendal Bogfrokost

Gyldendal sender live hver dag ved frokosttid, og heldigvis er der også mulighed for at se videoerne senere, hvis man ikke når at være med live. Klik her for at se alle Bogfrokoster (åbner i nyt vindue)

 

Materialer