Foto af Heidi med bogen
Foto af Heidi med bogen

Heidi anbefaler en af årets bedste læseoplevelser

27.12.21
Hvad sker der, når vi stopper med at være venlige mod hinanden?

En af mine store læseoplevelser i året der gik var denne mursten af en roman fra en forfatter, som jeg har længtes efter skulle udgive noget nyt. Ajvide Lindqvist har en formidabel evne til at blande socialrealisme med overnaturligt gys, så man bliver skræmt og underholdt, mens man får indsigt i vedkommende menneskelige relationer.

I "Venligheden" er vi i den lille svenske by Norrtälje. Her er folk bare gennemgående venlige og hjælper hinanden. Lige indtil den dag, da en gul container dukker op på havnen. Ingen ved hvor den kommer fra, men man beslutter at åbne den. Det skulle man aldrig have gjort...

Vi følger seks personer i trediverne: to overvægtige piger, et søskendepar fra Bosnien og de to venner Max og Johan, der bruger livet på at spille Pokémon Go. Deres historier udfoldes en efter en, og det er her romanen virker for mig. Deres troværdige skæbner rulles ud, samtidig med at venskaber knyttes - og over det hele lurer ondskaben der siver ud af containeren.

I bedste Stephen King-stil ender det med en kamp mellem Det Gode og Det Onde, og det bliver lidt for actionfyldt til mig, men det runder historien godt af, og jeg var virkelig, virkelig godt underholdt undervejs!

4 ud af 5 stjerner har jeg givet på min Goodreads-konto. 

Klik her for at komme til min konto på Goodreads.com (åbner i nyt vindue)

Materialer