Heidi har lige læst

20.06.18
En krimi, en klassiker, en længe ventet roman, en biografi og en Domestic Noir. Jeg har lige læst en håndfuld meget forskellige bøger.

Husdyret er en VIRKELIG god krimi, der har alle elementer af gådefuldt mord, aktuelle temaer (rasicme, politisk korrektheds-debatten i Sverige, transseksualitet og demens) og dybe, psykologiske personkarakteristikker. Nummer to i en serie, men du kan sagtens starte her. Det gjorde jeg. 

Hvis du holder af Stoner og den slags romaner, hvor du helt umærkeligt bliver suget ind i den stille historie, så vil du elske Fuglene om den enfoldige Mattis, der så hårdt prøver at finde sin plads i livet. Oprindelig fra 1957, men ligesom Stoner nyoversat og genudgivet. 

Jeg er utrolig begejstret for den første del af Murakamis nye trilogi Mordet på kommandanten. Den har alle de elementer en gedigen roman fra ham skal have: en mandlig fortæller i 30'erne, en kvinde der forsvinder, et dybt hul i jorden (!), madlavning og masser af mystiske mennesker der udveksler så meget visdom og humor i deres dialoger og ageren med hinanden. Jeg kan slet ikke vente til bind to!

Tv-lægen deler alt fra sin barndom og rigdom, til sit valg af partner og venskab med Dennis Knudsen i Jeg lever med en udløbsdato. Til dig der vil have en god biografi fra en ærlig og ressourcestærk person der taler lige ud af posen.

En lille tjeneste køres der rundt med læseren i bedste Domestic Noir-stil. De er bedste veninder - men kan de stole på hinanden? Halvvejs igennem troede jeg, at jeg havde regnet det hele ud - men så tager fortællingen en helt ny drejning. God underholdning der er godt skruet sammen.

Materialer