Hvad griner DU af?

15.10.22
"Har I ikke nogle sjove bøger? Vi trænger til noget at grine af..."

Sådan en forespørgsel fik vi forleden på Støvring Bibliotek, og det førte til en snak om, hvor forskelligt det egentlig er, hvad vi finder sjovt. Humor er SÅ individuelt, og dét som den ene griner af, kan en anden synes er plat og åndssvagt - eller decideret kedeligt.

Vi har forsøgt at inddele humoristiske bøger i fire kategorier. Se om DU kan finde noget at grine af i listerne herunder...

”HA HA HA HA HA!” - fyrrig og farverig

Hvis du er til den lidt gakkede, farverige, "over-the-top"-humor og grinede af "Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt", skulle du prøve disse:

”Fnis fnis tøhø” - skævt og absurd

Hvis du kunne se det sjove og geniale i Doppler - den veludstyrede fyr, der flyttede ud i de norske skove og blev venner med en elg - vil du med stor sandsynlighed også klukke lidt af disse titler:

”Hehehe” - du kender typen

De følgende vil vi betegne som sådan allround-humor, som man griner af, fordi vi alle kender de typer der udstilles – måske er det naboen, måske er det svigermor, eller måske er der endda noget af os selv i dem? Som at se Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt folde sig ud i de mange karakterer i Kongeriget, eller Brian Lykke og co. i Krysters Kartel. Klik her for at se et klip fra Krysters Kartel på Youtube (åbner i nyt vindue).

”Hæh” – stilfærdigt og skarpt

Er du mere til den underspillede, sarkastiske og til tider tragikomiske humor, vil disse måske få smilet frem: