Jane Austen – nu med sex

20.07.21
Litteratur for dig der er vild med historiske fortællinger og hed romantik.

Er du vild med at læse om 1600- eller 1800-tallets London og om hede romancer? Så skulle du kigge på bl.a. Lisa Kleypas’ forfatterskab.

Lisa Kleypas

Hun har skrevet indtil flere serier der foregår i netop disse tidsperioder. Som læser får man både et godt indblik i hvordan samfundet var bygget op, med hvilken rolle kvinderne og mændene forventedes at have, og man får en medrivende romantisk fortælling om ofte umulig kærlighed, der alligevel finder vej.

Wallflowers-serien følger de fire bænkevarmere, Annabelle, Lillian, Evie og Daisy. De har kun et mål: at bruge deres skønhed og klogskab på at få en ægtemand. De fire bøger følger hver af pigerne, men historierne flettes på fineste vis ind i hinanden.

Ravenel-serien omhandler den samme familie, nemlig familie Ravenel. Historien er sat i 1800-tallets London og hver bog har igen sine egne hovedpersoner. Bl.a. møder vi Helen Ravenel der forføres af en succesfuld forretningsmand, der er arrangerede ægteskaber for at redde familieære og ikke mindst kærlighed der ikke kender nogen grænser.

I serien om slægten Craven, er der indtil videre en historie om Derek Cravens forhold til forfatteren Sara Fielding og om Lily Lawsons møde med den magtfulde Lord Wolverton.

Hathaway-serien handler om forskellige medlemmer af Hathaway-slægten, der via en uventet arv pludselig befinder sig i de aristokratiske kredse af 1800-tallets London. Her er det bl.a. ikke velset at være forelsket i en med sigøjnerblod i årerne – men man bestemmer ikke selv hvilken vej ens hjerte vil.

Simona Ahrnstedt

En anden forfatter du kaste dit blik efter er Simona Ahrnstedt. Hun har bl.a. skrevet serien om Wadenstierna-slottet i Sverige. Her er slottet kulisse i både middelalderen, renæssancen og i slutningen af 1800-tallet for storslåede kærlighedshistorier.

Meredith Duran

”Letsindighedens love”-serien af Meredith Duran handler om forskellige personer i regencytiden i England. Her møder vi bl.a. en kvinde der forsøger at drive familiens auktionshus videre, selvom det var ilde set at kvinder arbejde, der er lyssky affærer og en enke der forsøger at finde en ny mand.

 

Oprindelig skrevet af Aalborg Bibliotekerne

Materialer