Foto af Heidi og Poul i butikken Ellen Kristensen
Foto af Heidi og Poul i butikken Ellen Kristensen

Litterært modeshow i Nørager

03.06.22
14 anbefalinger fra Heidi og Poul

En juni-aften blev Heidi & Poul igen inviteret med til Ellen Kristensens modeshow. Måske det eneste modeshow i Danmark som kombinerer modellernes tøj med bibliotekarerne bogvalg.

Fjorten bøger blev anbefalet mellem flotte hørkjoler og behagelige t-shirts, og Heidi lagde ud med den absurdkomiske og samfundskritiske "Frelseren fra Hvidovre". Så tog Poul over og præsenterede den letlæste og aktuelle "Grå bier" af den ukrainske forfatter Andrej Kurkov. 

Spændingsbøgerne

Så fulgte de spændende bøger: Heidi har læst den uhyggelige og gådefulde "Den forsvundne by", og "Lunapark" som er en eminent kriminalroman fra 30'ernes Berlin. Poul anbefaler den fremragende spion-serie om Jackson Lamb, og Heidi slutter af med Håkan Nesser, som skriver langsomme, reflekterende krimier.

De gode romaner

Poul er fan af Stine Askov efter at have læst romanen "Nøjsomheden", og anbefaler også hendes tidligere roman "Katalog over katastrofer". Heidi er enig i at vi skal holde øje med Stine Askov, og også en anden ny dansk kvindelig forfatter: Anne Cathrine Bomann. "Blå toner" er en virkelig god roman om et spændende emne: Er sorg en sygdom? 

"Lalandia" er bare en "skidegod roman", hvor man kommer både til Lolland og til Thailand, og indtil videre er det den bedste roman Heidi har læst i år. Poul læste "Tænk ikke på mig" i ét stræk og er blæst bagover af hvor rørende den unge debutant kan skrive om sin egen sorg. 

Noget at smile og grine af 

Heidi læste op fra Louise Juhl Dalsgaards romancollage "Ting jeg tænker på", og Poul har igen taget "Meter i sekundet" med på Bogcafé, fordi den bare er så sjov og god, og alle bør læse den. Heidi afsluttede med den humoristiske "Hyttebog fra Helvede", om nok den eneste nordmand i verden der ikke kan fordrage fjeld og vandreture. Meget, meget morsom læsning.

Således inspireret gik deltagerne på jagt i butikken efter de outfits Jannie havde sat sammen og vist til aftenens bogvalg.

Se og reserver alle titlerne herunder: