Spilanbefaling: Horizon Forbidden West

08.11.22
I denne uge anbefaler vi Horizon Forbidden West til PS4

I 2017 udkom det yderst fremragende Horizon Zero Dawn til PlayStation 4. Det foregår i en fremtids/urtids-verden, hvor jorden er befæstet med store, dødbringende robot-dinosaurere. Nu er der endelig kommet en 2'er og det går under titlen Horizon Forbidden West.

Handlingen foregår seks måneder efter begivenhederne i det første spil. Man tager atter styringen over Aloy, men denne gang må hun søge mod vest, for at besejre et nyt onde, der truer livet på jorden. De nye landområder man besøger, svarer til nutidens Californien, Nevada og Utah. Har man besøgt disse steder i virkeligheden, vil der være masser at genkende - dog i en mere forfalden tilstand. 

Forbidden West opfinder ikke den nye tallerken og gameplayet er stort set en gentagelse fra det forrige spil. Dog er alting større, flottere og generelt bare bedre. Noget der ikke fungerede særlig godt i det første spil var karakterernes mimik, der ofte virkede koldt og nærmest voks-agtigt. I Forbidden West har udviklerne virkelig gjort noget for at bringe karaktererne mere til live - alt fra kropssprog til ansigtsudtryk har fået en gevaldigt løft og er langt mere overbevisende denne gang. Udover det, er der et nyt skill-system, hvor man kan udvikle Aloys egenskaber enten med bue og pil, spyd eller crafting (plus meget mere!). Kampsystemet er blevet opdateret, så det nu er endnu mere spændende at kæmpe imod andre mennesker. Kamp imod robot-dinosaurerne fungerer på samme måde som sidst og det er kun positivt. Der er et væld af forskellige ondsindende maskiner, der vil dig livs - alle har forskellige styrker og svagheder, og det er op til dig at finde ud af hvilke fælder og ammunition der skal til for at besejre hver enkelte af dem. Spillets historie er også mere velskreven i Forbidden West og der er blevet lagt mere arbejde i sidemissionerne. Disse fungerer nærmest som små mini-historier og man bliver rigt belønnet hver gang man afviger fra hovedhistorien.

En lille anke fra min side er, at spillet simpelthen er spækket med indhold. Der er SÅ meget at give sig til i Horizon Forbidden West, at man nærmest drukner i opgaver. For nogle vil dette være det fedeste i verden, men for mig blev det en anelse uoverskueligt - især med fuldtidsarbejde og små børn derhjemme. Åh ha, nogle gange er det bare træls at være voksen... 

I sin tid lavede jeg en anbefaling af det første spil i rækken. Klik på dette her for at læse anbefalingen. 

Du kan reservere Horizon Forbidden West her: