Spilanbefaling: Stardew Valley

16.11.22
I denne uge anbefaler vi Stardew Valley til Xbox One

Stardew Valley udkom til PC tilbage i 2016. Det blev lynhurtigt en kæmpe succes - spillet solgte over en million eksemplarer indenfor de første to måneder efter udgivelsen. Nu er det kommet til konsol og så er det vist på tide at give det et forsøg. 

Stardew Valley er et rollespil, hvor man skal bygge sin egen gård op fra bunden. Man skal så sine marker, dyrke afgrøder og holde bl.a. kvæg. Ikke langt fra gården ligger den lille by Pelican Town - her skal man også hen og få nye venner og hjælpe indbyggerne med forskellige ting. Omkring gården og byen, er der et stort naturområde, som kan udforskes. Man er lynhurtigt inde i spillets gameplay, og hurtigt opdager man også, hvor omfattende det er. Alene farming-simulationen kan der bruges mange timer på, og dertil kommer de sociale mini-games med lokalbefolkningen, crafting samt udforskningsmulighederne i det store omkringliggende område. 

Grafikken er simpelt og retro - det er tydeligt, at udvikleren har fundet sin inspiration hos gamle Nintendo-spil. Den mest oplagte sammenligning rent grafikmæssigt, er de gamle Pokémon-spil til GameBoy. Selvom grafik er old school, så er Stardew Valley super charmerende, og sammen med et fantastisk soundtrack, skaber det en virkelig skøn atmosfære. Der er overvældende mange ting at tage sig til, men man bestemmer helt selv, hvad man vil kaste sig over og man kan nemt spendere hundredevis af timer med Stardew Valley hvis man ikke passer på.

Hvis man er vild med spil som Harvest Moon, Animal Crossing eller Farming Simulator, så giv Stardew Valley et skud!

Du kan reservere spillet her: