"Vi har lige købt..." - januar

31.01.22
Bøssernes Danmarkshistorie og usynlige kvinder. Anekdoter fra Kongehuset, og Jaku der overlevede Holocaust og ser sig som verdens lykkeligste mand. Hunde, privatdetektiver og finurlige facts om Japan. 

Vi skyder året i gang med en bunke spændende indkøb til vores fag-hylder. Se titlerne og uddrag fra lektør-udtalelserne* her:

*En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. (Kilde: Wikipedia.dk)

Kongehuset - på arbejde for Danmark af Gitte Redder og Karin Palshøj

"Visuelt meget flot coffee-table bog med anekdoter om kongehusets arbejde gennem 50 år med særlig vægt på dronning Margrethe"

Lars Henriksen og Chantal Al Arab fortæller fra bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020 af Lars Henriksen og Chantal Al Arab

"Bogen giver et fint overblik over af en af de danske minoritetshistorier, der nu tager bladet fra munden og insisterer på at være en anerkendt del af den moderne danmarkshistorie"

Usynlige kvinder af Caroline Criado Perez

"Bogen er blevet en bestseller i flere lande, har fået flere priser og er blevet omtalt i danske medier allerede, da den udkom på engelsk. En anderledes vinkel i kønsdebatten, hvor det af forfatteren påvises, at vi udvikler en blindhed overfor alle de forhold, hvor designet og tænkningen er efter manden som standard"

Privatdetektiv af Iben Danielsen

"Fremragende bog, der beskriver en ellers lukket verden. Det er altid spændende at komme et smut ind bag facaden i en ellers lukket profession. Og det kommer man virkelig med denne bog, hvor læseoplevelsen føles som at være fluen på væggen."

Hvad tænker din hund? af Hannah Molloy

"En stor anbefaling af denne håndbog, som formidler stoffet på en levende og lettilgængelig måde. Der findes mange glimrende hundebøger som omhandler hunde i et bredere perspektiv, men denne fokuserer mere målrettet på adfærd hos den voksne hund"

Jordens lykkeligste mand af Eddie Jaku

"Velskrevne og letlæste erindringer, hvor de barske beretninger suppleres af den sympatiske Jakus livsvisdom. Bogen er hurtigt læst, men Jakus ord bliver siddende lang tid efter"

Yoroshiku af Asger Røjle Christensen

"En finurlig og humoristisk fremstilling af facts om det japanske samfund, som de fleste danskere ikke kender ret meget til"