"Vi har lige købt..." - juni

04.07.22
Få justeret dine fordomme om mødre, lær om insekter og neandertalere, læs Søren Spannings datters rørende biografi om sin far og meget mere. Vi præsenterer: et udpluk af juni måneds indkøb af fagbøger.

Se titlerne og uddrag fra lektør-udtalelserne* her:

(*En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. (Kilde: Wikipedia.dk))

Høne, løve, ravn: følelser, fakta og fordomme om mødre

"Bogen er velskrevet, tankevækkende og skæg. Bogen er uden fordomme og møder alle måder at være mor på med nysgerrighed og åbenhed, så læseren selv kan træffe sine egne beslutninger"

Neandertaler: liv, død, kunst og kærlighed

"Velskrevet og detaljeret bog. Der er tale om en fagligt stor præstation, der bibringer en enorm viden om emnet. Sproget er flot og stemningsfuldt, hvilket gør den til noget mere end blot fagstof. "

Flugten fra ghettoen: den utrolige historie om drengen der undslap nazisterne

"En utrolig velskrevet og fængende biografi med en "romanagtig" læseoplevelse. Sproget er let og dog så fyldt af beskrivelser, at man som læser bliver grebet af historien, som var man selv til stede"

Når flokdyret fejler: hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger

"En berigende rejse ind i menneskets mærkværdige psykologiske afkroge. At bogen ikke kun rummer store eksistentielle emner, men også små hverdagssituationer, gør bogen alsidig og inkluderende. "

Min fars stemme

"Det der løfter bogen ud over det sædvanlige, er den sproglige tone, der er poetisk, direkte og fuldstændigt fritaget klichéer.  Det er et rørende smukt portræt af både faderen Søren, men i den grad også af Rosalinde selv [...]"

Insekternes bog: hvad de mindste kan lære os om det største

"Veloplagt, velskrevet populærformidling, som både indeholder masser af fakta, gode historier og ikke mindst forfatterens egne personlige fortællinger."