"Vi har lige købt..." - maj

02.06.22
Nye historier fra 2. verdenskrig, rejse med børn, True Crime, usunde parforhold, amerikanske essays og Stjernehimlen. Fede fagbøger købt i maj måned.

Se titlerne og uddrag fra lektør-udtalelserne* her:

(*En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. (Kilde: Wikipedia.dk))

TIL DIG DER VIL PÅ EVENTYR MED DINE BØRN

Mød verden med dine børn: 20 fortællinger fra Eventyrernes Klub
"En livsbekræftende bog, der giver fine eksempler på, hvordan det kan lade sig gøre at bevare den indre globetrotter - også når der er børn med på rejsen"

TIL DIG DER VIL LÆRE AT UDPEGE STJERNER

Stjernehimlen: 50 ting, du kan se med en almindelig kikkert
"Bogen er yderst velskrevet og meget informativ. Efter nogle timer i selskab med denne bog er jeg blevet væsentligt klogere og kan nu udpege stjerner på begynderniveau"

TIL DIG DER KENDER TIL PSYKISK PARTNERVOLD

Når drømmen er bristet: sorg og styrke efter et svært parforhold
"Velskrevet, indbydende og vidende bog, som vil være en stor hjælp for alle, der har levet i et usundt forhold med fx psykisk vold. Der er gode eksempler, og brugen af tests er rigtig god"

TIL DEN UNGE ESSAYLÆSER

Fra hulemalerier til hotdogs: essays om menneskets tidsalder
"Det er en række velskrevet, sjove, tankevækkende, lærerige og meget personlige tekster, som Green også har omtalt som en mini-memoir.Alle kan læse med, og måske også blive lidt klogere"

TIL DIG DER KAN LIDE TRUE CRIME

Hitlers heste: den utrolige sande historie om kunstdetektiven, der infiltrerede den nazistiske underverden
"En spektakulær og meget underholdende udgivelse. Krydsningen mellem fakta, virkeligheden, og et formsprog vi kender fra spændingsromaner, sidder lige i skabet."

TIL DIG DER LÆSER OM 2. VERDENSKRIG

Den sidste forbrydelse: de danske gerningsmænd bag massakrerne i Østrig
"Jeg vidste personligt intet om disse uhyrligheder, men er nu blevet en del klogere på emnet, og min historie som dansker. Teksten er velformuleret og spændende, og man føler som læser, at man lige skal læse en side til"