Laila med bogen "Jagten på en sport"
Laila med bogen "Jagten på en sport"

Laila anbefaler højtlæsning fra 6 år, og selvlæsning for de 9-12 årige

04.11.21
Hvad skal man bruge dét der sport til? Det forstår William i hvert fald ikke, og han ved ikke hvordan han får det sagt til sin far der ELSKER sport...

Jeg har lige læst denne nye og til tider ret sjove børnebog, om drengen William på ca. 12 år, der har prøvet at gå til mange forskellige slags sport, fordi hans far synes at det er vigtigt at han dyrker en eller anden form for sport. Da bogen starter, er han i gang med en omgang dødssyg tennis-træning, og han spekulerer på hvordan han skal få sagt til sin far, der selv er tidligere bueskytte OG hedder Bue, at det gider han altså ikke gå til længere. Men efter træningen går turen i REMA, hvor der skal købes ind til den ugentlige omgang hakkebøffer med bløde løg og hjemmelavet agurkesalat - det er William der står for agurkesalaten, og så får han ikke sagt noget.

Hjemme i køkkenet hos far, tænker William tilbage på de forskellige sportsgrene han har prøvet at dyrke, og det har bl.a. været vægtløftning men han stoppede fordi vægtløfterstangen lugtede af sur r.., han har også været en tur forbi svømmehallen, hvor vandet var iskoldt og han skulle svømme på tid mod en dreng med fødder så store som svømmefødder. Eller da han gik til judo, og fik en flyvetur gennem luften af sin tårnhøje judo-træner. Alt imens tilbereder far og søn deres aftensmad, og William får taget mod til at fortælle far Bue, at han ikke længere har lyst til at spille tennis. Men en kaotisk situation opstår da der skal hældes vand fra kartoflerne, og William redder agurkesalaten med sin hurtighed og smidighed, hvilket får ham til at tænke sig om en ekstra gang. Måske er han ikke så dårlig til tennis alligevel?

En hurtiglæst bog, der både egner sig som højtlæsningsbog fra 6 år, og til selvlæsning for de 9-12 årige.

Som voksen sad jeg og grinte nogle gange, for William undrer sig noget over de talemåder, vi voksne ofte bruger i flæng, men man som barn nok tager ret bogstaveligt. 

 

Materialer