Det man skriver, er man selv

26.09.22
Hvad synes dit barn, at politikerne skal gøre noget ved? Børneavisen opfordrer børn til at skrive læserbreve.

Længden på skoledage, krav om flere klimavenlige transportmidler, skolemad, øget adgang til tandlægehjælp, udlængepolitik eller strafferammer. Hvad står øverst på dagsordenen, når børnene frit får ordet?  
 
Det har Børneavisen og Politiken sat sig for at finde ud af og opfordrer nu børn mellem 8 og 13 år til at skrive læserbreve om, hvad de synes, politikerne bør ændre og hvorfor.

Børnene er morgendagens vælgere og allerede fulde af holdninger til verden omkring dem.

Skriv et læserbrev

Et læserbrev er en kort, konkret og præcis måde at udtrykke sin holdning på. Det kan have en skarp overskrift, der udtrykker emnet og holdningen til emnet.

Kravet til læserbrevets længde varierer fra avis til avis. Typisk ligger det på omkring 100-200 ord. Børneavisen vil gerne have helt op til 1500 tegn (Denne faktaboks har 124 ord / 741 tegn).

En god opskrift på et læserbrev er:

  • Indledning: Præsenter, hvad du skriver om og hvorfor?
  • Selve indholdet: Præsenter ét til to argumenter for din holdning. Det skal være tydeligt, hvad du mener!
  • Afslutning: Brug dit bedste eksempel og konkluder tydeligt, hvad du mener. Afrund evt. med ’call to action’ (hvad skal politikerne gøre, hvad skal der ske nu?).

Troværdige nyheder i børnehøjde 

Børneavisen bringer hver tirsdag 24 siders nyheder og underholdning til børn i alderen 9-12 år. Avisen dækker nyhederne, så de giver mening for børn og hjælper dem med at forstå den verden, de lever i. Målet er at forberede børnene på samfundsdebatten ved at skrive om både det sjove og det underholdende, men også om de mere seriøse og alvorlige emner, der kan være svære at tale om.

Klik her for at bestille Børnavisen.

Ved at lade børnene selv komme til orde gennem læserbreve skærpes deres egen argumentation; det man skriver, er man selv.

Børnene må meget gerne skrive mere end et par sætninger - gerne helt op til cirka 1500 tegn.

Bag Børneavisen står JP/Politikens Hus. Og også på moderredaktionerne, er man optaget af at lade børn komme til orde og blive hørt. Det er derfor planen at bringe nogle af børnenes læserbreve i Politiken.

Læserbrevene kan sendes til mailen elevdebat@pol.dk