DR Ramasjang og Rebild Bibliotekerne Redder Frøerne  

08.04.21
“Ramasjang Redder” har de forgangne år reddet bierne, havets dyr og fuglene sammen med landets børn. I år skal DR Ramasjang og landets børn redde frøerne.

Vandhuller skal laves og forbedres, haletudser skal studeres og der skal males trædesten til vores grønne venner. Og vigtigst af alt: Så skal vi lære børnene, at selvom man er lille, så kan man godt gøre en stor forskel. Og vi voksne skal ikke mindst lære af de mindste, at alle gode gerninger for naturen gælder i det store samlede regnskab. Hele projektet laves i samarbejde med en række naturforeninger og landets biblioteker.  

RAMASJANG REDDER FRØERNE løber fra starten af april og frem til starten af maj, hvor man både kan se en ny fiktionsserie om en dreng og hans computer-frø (premiere den 1. april), se ugentlige faktashow-programmer med Rosa Nyholm og Heino (premiere den 9. april), spille et nyt frø-spil på app’en, se en ny musikvideo og finde ny-produceret materiale på DR Skole til børnehaver og indskolingen. Det som børn i alderen 4-8 år med andre ord kommer til at snakke om dette forår er: FRØER! 

Gang i den på biblioteket  

På trods af alverdens corona-restriktioner er landets biblioteker også med i stor stil i år. Mere end 100 biblioteker fordelt over hele landet er på den ene eller anden måde involveret i projektet i år, og alt efter hvilken kommune og bibliotek man hører under kan man via biblioteket få frø-hjælper-kits med i sine to-go-poser, udenfor biblioteket kan man prøve frøspillet, hvor man både kommer i bevægelse og lærer om frøerne eller tage på en frø-skattejagt eller haletudse-tur i sit lokalområde.