Jubiii = BOGBUSSEN KOMMER!

04.05.23
Bogbussen kører igen efter et lille visit hos mekanikeren, og det markerer vi med begejstrede ord og billeder fra en glad bogbuslåner

Tænk hvis man kunne få lov at bo i en bogbus..!

En 'bogorm' på bogbus-ruten fik lov at prøve det på egen krop, da hun sammen med flodhesten Møffe, pakkede sig ned med dyner og masser af bøger. Det er hendes ønskedrøm ud, og nu giver vi ordet til "Møffes mor", der deler ud af sin begejstring for bøger og bogbussen:

Det bedste ved onsdag er at BOGBUSSEN kommer med nye forsyninger!

Det er så uhøfligt af mig, men jeg har så svært ved at holde øjenkontakt med bibliotekaren, for bogbussen er jo fyldt med bøger overalt, og sæt nu, at der lige er en god bog eller flere, som jeg endnu ikke har opdaget eller læst. Mine øjne søger rundt i bogbussen, op og ned af hylderne, det giver inspiration. Der er bøger der kalder på mig, bøger der venter på, at jeg får øje på dem og låner dem.

Jeg har også en e-bogslæser, men det er slet ikke det samme, for mig kan e-bogen aldrig erstatte bøger. En bog har sin egen ”duft”, den mærkes rigtigt i hænderne, bogmærket sættes i, den er nem at lægge fra sig, nem at slå op i igen, fortsætte læsning og kræver ingen opladning.

En e-bog er dog lettere at have med på ferie, den vejer ikke så meget og kan fint erstatte de 4-5 bøger som jeg plejer at have med. 

Bibliotekar eller lægesekretær?

Som barn gik jeg og overvejede, om jeg skulle blive bibliotekar eller lægesekretær. Jeg blev lægesekretær, det helt rigtige valg for mig for det har givet mig mulighed for, og plads til, at vælge bøger til i min fritid.

Når jeg læser, kobler jeg fuldstændig fra, fordyber mig i historierne. Jeg kan nemt læse en bog på et døgn, især om vinteren. Gang i brændeovnen, en kop kaffe og en god bog, så er jeg fordybet i min helt egen verden.

Bogbussen er vigtig for min landsby

Jeg har 10 km til Støvring Bibliotek, ja og så 10 km hjem igen. Så jeg kommer ikke ”bare lige forbi”, derfor et bogbussen bare SÅ vigtig for mig, som flittig bruger. Sætter så stor pris på at den kommer på besøg i min landsby.

Bibliotekarerne

Det er helt ”hjemligt”/hyggeligt/rart, at komme i bogbussen. Bibliotekarerne kender mig og mine lån, så der udveksles gerne: "Har du læst….aj, altså den bør du læse osv.". Der er altid personlig, høflig og smilende betjening fra bibliotekarerne. Det sætter utrolig stor pris på. Det er også en del af det som bogbussen kan berige med. Kære bibliotekarer, tak til jer.

Hvilke bøger læses?

Jeg læser forskellige genrer: Virkelighedens verden/autentiske, krimier, spændinger, romaner, rejseguides/turen går til m.fl. Jeg kan godt have gang i 3-4 forskellige bøger, når det er forskellige genrer.

Når jeg er på ferie, og har læst de bøger jeg har med, så studeres hotelles boghylder, mon ikke der findes en lille tyk og spændende bog jeg lige kan låne. På den måde får jeg læst bøger, som jeg nok ellers ikke ville have lånt.

Nød lærer bogløs kvinde at udvide horisonten. Indimellem har jeg helt forregnet mig, læst alt inden hjemturen, desperationen har ført til at jeg har været nødsaget til at læse bil- og bådblade, ”tyvstjålet” ud af min mands hænder. Skrig, så er jeg virkelig også desperat.

Bogbuslåner og Møffe under dynen i bussen

Ønskedrøm: Vind bogbussen i en uge!

Mit store ønske er, når bogbussen holder vinterferie, at den parkeres på min gårdsplads og at det er MIG som har nøglerne til bogbussen, i en HEL UGE! WAUW! Der skal læses.

Bare lige en madras, pyjamas, mad og drikke og MASSE AF BØGER som venter kun på MIG!

"Chef, jeg kan desværre ikke komme på arbejde den næste uge, for jeg skal passe bogbussen, og helst nå at læse størstedelen af alle bøgene."

En anden drøm...

Ha ha, drømmer om at parkere min bil lige foran bogbussen, så bibliotekaren ikke kan flytte den, når tiden er gået, så vi bliver nødt til at bytte bilnøgler. Så kan jeg tage bogbussen HJEM, wauw det vil være fedt. Bortførsel af bogbussen, det lyder næsten som overskriften på en krimi. Ha ha.