Skal du skrive opgave?

25.05.23
Maj og juni er for mange lig med opgaveskrivning og eksamen

Skriver du opgave eller venter eksamen lige rundt om hjørnet og har du brug for at finde litteratur, så har du flere muligheder. Du er altid velkommen på dit lokale bibliotek, hvor vi gerne hjælper med at finde litteratur om lige netop det emne, du sidder med. Du har dog også adgang til flere kilder lige hjemme fra skrivebordet.

Brug bibliotekets netbaser

Du kan nemlig tjekke dit lokale biblioteks hjemmeside. Som bruger hos os har du adgang til et hav af informationer via netbiblioteket. Er du ikke allerede bruger af bibliotekets tilbud, så kan du oprette dig med hjælp af dit MitID eller NemID. 

Klik her for at komme til Rebild Bibliotekernes digitale bibliotek

Digital Artikelservice

Med Digital Artikelservice kan du få artikler fra bibliotekerne sendt direkte til din mail. Gå blot ind på bibliotek.dk, klik på fanen "artikel" og gå på opdagelse. Står der ’bestil kopi’ i informationsboksen, kan du få tilsendt en pdf direkte til din mail indenfor få minutter.

Klik her for at komme i gang med at bestille artikler på bibliotek.dk

Faktalink

Faktalink er et opslagsværk med artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Her finder du artikler om historie, kultur, politik og meget mere. Du kan også se hvilke kilder artiklerne citerer, og bruge dette til inspiration til videre læsning.

Klik her for at logge ind på Faktalink

Historiens verden

Historiens Verden er dansksproget verdenshistorie på nettet fra oldtiden til det 21. århundrede med historiske oversigtsartikler og kilder. Her kan man læse op på de verdenshistoriske epoker, vigtige personer, sagn, guder og meget mere.

Klik her for at logge ind på Historiens verden

Infomedia 

Infomedia er en dansk artikeldatabase, hvor du kan søge efter artikler. For at have fuld adgang til databasens artikler skal du forbi biblioteket med din computer og logge på vores wifi. Du har dog adgang til en del af artiklerne hjemmefra.

Klik her for at komme til Infomedia Mediearkiv

Lex

På lex.dk finder du opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark og en række andre specialværker, der dækker bredt. Du kan altså blive klogere på en lang række emner i artikler skrevet af danske eksperter indenfor det pågældende område.

Klik her for at komme direkte til Lex.dk, hvor der er fri adgang.

Litteraturens Verden

På Litteraturens Verden finder du en genremæssig og kronologisk gennemgang af verdens litteraturhistorie. Siden dækker fra oldtiden til moderne tid, og vælger fra tid til anden særlige værker ud som den analyserer i dybden. Måske også et der er relevant for dig.

Klik her for at logge ind på Litteraturens Verden

Womens studies international

Et værktøj til at søge i international kønsforskningslitteratur. Her findes både fuldtekst og referencer til tekster der dækker perioden fra 1881 til i dag. Alle artikler indeholder abstracts og søgeord der gør det muligt hurtigt at afgøre relevansen af det fundne materialer.

Klik her for at logge på Womens studies international

Gratis kilder på nettet

  • Google er din ven, men kan også være din fjende når du skal søge kilder. Du skal være meget kritisk i dine kilder. Læs mere på http://www.gymbas.dk/kildekritik.html og http://kilder.dk/
  • Tænk derfor offentlige myndigheders sider – bl.a. ministerier og sundhedsvæsen – for de har en del publikationer, analyser, rapporter og statistikker, som er frit tilgængelige. 
  • På bibliotek.dk kan du ikke kun bestille fysisk materialer, men også tilgå en række netkilder. Vælg E-materialer når du søger. 
  • Skal du bruge statistikker, kan du med fordel lægge ud med Danmarks Statistik.  Derfra linkes til statistikbanker i hele verdenWorld Factbook er opdateret på fakta om lande. 
  • De nordjyske gymnasiebiblioteker har lavet en linksamling til gode steder på nettet: http://gymbas.dk/link.html
  • eKurser.nu giver dig et gratis kursus i at søge digitale kilder.