Om dette arrangement

Lokalitet
UngeCenter Nord
Grangårdsvej 13C
9530 Støvring
Danmark
Tid
10:00 - 15:00
Pris
0 Kr
Børn

Klimafestival

17.03.18
En dag fuld af aktiviteter for børn, unge og voksne.

Kom til Klimafestival, når Ungecenter Nord og Rebild Bibliotekerne i fællesskab inviterer alle indenfor - og udenfor - til en dag fuld af aktiviteter for børn, unge og voksne. Find glemte skatte på loppemarked, besøg de forskellige re- og upcyclingworkshops – og  smag på fremtidens klimavenlige fødevarer, fx insekter!

Det er gratis at være med, og der er ingen tilmelding til de forskellige workshops. Der er kun tilmelding, hvis du ønsker en stand på Loppemarkedet. 

Festivalen foregår på Støvring Bibliotek, Ungecenter Nord og på pladsen mellem husene.

Program for dagen

Byens loppemarked:

Kom og vær med når vi laver loppemarked. Har du en masse ting fra gemmerne, der kan sælges eller gives væk, i stedet for at blive smidt ud? Så har vi pladsen til dig og din genbrugsbod. Standene er gratis, men for at være sikker på at have plads til alle, skal du booke en plads til din stand på mail til Kristine: krth@gmail.com

Bogsalg:

Gør et godt kup når Rebild Bibliotekerne ved et mindre bogsalg sælger ud af de kasserede bøger. Vi har ryddet op på hylderne for at gøre plads til nye spændende bøger. Vær med til at støtte genbrugstanken ved at give de gamle bøger et nyt liv og hjem.

Salg af Klimakogebogen

Til klimaugerne 2018 kan du købe den helt nyudgivne Klimakogebog. I bogen findes en samling af nogle af de opskrifter, der de sidste 3 år, er blevet lavet af kommunens skoler til konkurrencen om at skabe årets klimamenu. Så kig forbi hvis du mangler spændende klimavenlige ideer til din madlavning.

Upcyclingsworkshop: Genbrugstekstiltryk

Vi laver alt fra sjove små tryk til store alvorlige tryk på tekstil. Vi bruger gamle bøger, blade og aviser, når vi laver tryk med ramme-lim. Alle får et fint stykke stof med hjem, der kan bruges til en pude, dekoration på en trøje, en taske lomme eller noget helt andet. Slip fantasien løs.

Alle kan være med.

Upcyclingsworkshop: Fra gammel dippedut til kreativt legetøj

Thit Asmussen fra Rebild Kulturskole lægger op til sjov og kreativ upcycling af gamle dimsedutter. Her vil alt fra propper til enlige sko få et nyt liv, når de sættes sammen til opfindsomme kreationer tilsat maling og glimmer. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for hvad, der kan skabes. Medbring gerne dine gamle ting og sager og forvandl dem til noget nyt – alt fra gammelt legetøj til propper og klips kan bruges.

Upcyclingsworkshop: Kreativ genbrug af gamle bøger

Personalet på Rebild Bibliotekerne viser hvordan du kreativt kan forvandle gamle bøger til dekorative gaveidéer. Måske bliver du inspireret til en ny hobby og en måde at genbruge dine gamle ting på derhjemme? 

Smag på fremtidens mad – Insekter (kl. 11-15)

Er du modig nok til at prøve noget nyt og har du mod på at gøre en indsats for klimaet? Så kom og bliv klogere på fremtidens klimavenlige mad når insekt-kok og oplægsholder Kersten Bonnén fra Bæredygtigt Læringsrum sammen med de fremmødte laver en spændende og anderledes lille ret med melorme. Der vil gennem dagen være smagsprøver samt mulighed for at høre mere om insekter som fødevare.

 

Arrangeret af Rebild Bibliotekerne og UngeCenter Nord i anledning af Rebild Klimauger.