Mennesker i samtale omkring kaffekopper
Mennesker i samtale omkring kaffekopper

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Place / Room
Skørping Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Guidet fælleslæsning

06.01.20
Bibliotekar og læseguide Signe Rugtved Andersen inviterer dig med på en times guidet tur i god litteratur.

Guidet fælleslæsning er for alle. Det foregår i en gruppe, og der er for deltagerne aldrig forberedelse hjemmefra. Således bliver der i gruppen grobund for at dele al den umiddelbare undren eller begejstring, der opstår, når man hører en tekst læst op.

Signe læser teksten højt for gruppen. Højtlæsningen skaber en følelse af fællesskab, når man sidder samlet og lytter til samme stemme. Undervejs i læsningen bliver der holdt pauser. Det er i pauserne, at samtalen starter. Måske har en deltager et spørgsmål, eller en anden deltager er blevet mindet om noget bestemt, mens der blev læst.

Når vi taler om teksterne, er der ikke ”rigtige svar”. Alt, hvad teksten får os til at tænke på eller føle, er velkomment. Ofte bliver handling og tema diskuteret, og vi taler om, hvad der videre sker i historien. Så genoptages læsningen, og på den måde veksles der mellem højtlæsning og samtale.

Signe vil som uddannet læseguide vælge god litteratur og sikre at samtalen kommer i gang. Hun stiller de gode spørgsmål, der åbner op for teksten og inviterer alle med ind i læsningen.

Tilmeld dig på Himmerlandsbilletten, så du sikrer dig en af de 12 gratis pladser. Der er planlagt 4 mandage i foråret (6/1, 3/2, 2/3 og 30/3).