CHOK ANBEFALING: læs en fagbog!

05.10.23
En fagbog er ifølge Ordnet.dk en bog der behandler ét eller flere emner der hører til et bestemt, afgrænset område inden for menneskelig viden eller virksomhed, fx økonomi, psykologi eller foto.

Men en fagbog kan også være en læseoplevelse, der er spændende, medrivende, indsigtsfuld, rørende, sjov osv. Altså på højde med at læse og fordybe sig i en roman.

Personer

Det kan være fordi vi følger nogle gennemgående personer, som i Svend Brinkmanns historie om Lili i "Vi er det liv, vi lever : en fortælling om skæbnen", eller i Peter Lund Madsens værk om hjernen "Dr. Zukaroffs testamente : en bog om menneskehjernen", hvor vi møder den fiktive Dr. Zukaroff. 

Spænding

Det kan også være fordi spændingen er høj fra side ét, fordi virkeligheden ofte overgår fantasien, som i "Skibet fra helvede : da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn" eller i "Hitlers heste : den utrolige sande historie om kunstdetektiven, der infiltrerede den nazistiske underverden".

Sprog

Sproget har også en del at sige, og det får vi et eksempel på i "Evigheden i et siv", hvor den spanske forfatter Irene Vallejo fortæller bogens historie i et usædvanligt smukt sprog, så selv ikke-historie-interesserede bliver revet med.

Se vores BREAKING NEWS AVIS (bogliste pdf) herunder og dyk ned i flere spændende anbefalinger:

Materialer