Foto: pixabay
Foto: pixabay

Fodboldtrøjefredag

29.02.24
I dag er det Fodboldtrøjefredag

I dag ifører man sig alverdens forskellige fodboldtrøjer med et godt formål. Fodboldtrøjefredag samler nemlig ind til Børnecancerfonden, hvor donationer går til bl.a. forskning. Det kan du læse mere om her: boernecancerfonden.dk/lp/fodboldtroejefredag/

Her på biblioteket, har vi i dagens anledning fundet en håndfuld bøger om fodbold.

Bækager Boldklub af Jesper Roos Jacobsen 

Bækager Boldklub er tæt på at blive jyske mestre. Hele byen gør klar til fest med fiskedam og snobrød, men få minutter før finalen, opdager træneren, at hele holdet er skiftet til Team Herning. Alle undtagen reservemålmanden Brille.

FC Mezzi af Daniel Zimakoff

Johan, Nikolaj og Emil elsker fodbold, og de bliver udtaget til førsteholdet. Desværre er det svært at få spilletid, og Johan føler sig forbigået. De tre venner beslutter sig for at lave deres eget hold, så nu går jagten ind på flere spillere og ikke mindst en træner.

FC Sutsko af Gry Kappel Jensen 

Asgers mødre vil med til fodboldkamp og heppe på ham. Men de opfører sig pinligt, så Asger kommer til at lyve. Letlæst for 8-10-årige.

Bonus

Hvis bøger ikke lige er sagen, har vi en lille bouns-anbefaling. Vi har nemlig fået EA SPORTS FC 24 på hylderne. Serien som sidste år gik under FIFA-franchiset. Heldigvis ligner det sig selv på trods af det nye navn.

Du finder materialerne her: