Portræt af Heidi
Portræt af Heidi

Heidis titler

04.02.22
Heidi kan lide bøger der kan mærkes.

Hun vil græde, grine, blive bange, bestyrtet, overrasket, provokeret, få rykket nogle grænser og måske endda lære noget. Stor fan af korte bøger der fortæller en stor historie med få ord. 

Se alle titlerne her - med Heidis bemærkninger om hvorfor du skal læse den:

Forside af Du kan alt

Du kan alt : roman. Bind 1

Af Christian Jungersen (2021)

Christian Jungersen skriver med en særlig menneskelig indsigt, og i hans seneste værk bliver man ikke snydt for tankevækkende refleksioner om livet, selvudvikling, far-rollen mm. Midaldrende Per genopfinder sig selv om åndedrætsterapeut, og det fører ham ud i nogle ret dramatiske situationer. 

Klik her for at reservere bind 1

Klik her for at reservere bind 2

 

Forside af Frelseren fra Hvidovre

Frelseren fra Hvidovre : roman

Af Kaspar Colling Nielsen (2021)

Allan fra Hvidovre udses til at kunne frelse hele Europa fra Corona og askesky, hvis han skriver et digt. Men Allan vil hellere ryge hash og tælle biler.

Gakket og skæg samfundssatire med en dybere mening bag løjerne. Virkelig morsom er især Fordommenes Bog, et leksikon om fordomme der findes sidst i bogen. Colling Nielsen er en af vores skæggeste og mest bidende forfattere lige nu!

Klik her for at reservere

Forside af Sauna

Sauna : roman

Af Mads Ananda Lodahl (2021)

En smuk kærlighedshistorie, men også en roman der lærte mig noget om at være homoseksuel i et transkønnet miljø. Johan er en ung mand der lige har fået job på en sexklub for mænd i København. Her møder han William, og de indleder et kærligt, men ikke uproblematisk forhold.

Klik her for at reservere

Forside af Elsken

Elsken

Af Tomas Espedal (2019)

"Jeg" er hovedpersonen i denne roman på knap hundrede sider. En forårsdag beslutter han sig for at dø om et år, og så følger et liv, hvor hver eneste handling er den sidste, og derfor intenst nærværende. Kraftfuld læseoplevelse, der skal læses langsomt fordi man ellers kløjes i brugen af "jeg" og "han". Læst i det rette tempo er det en eksistentiel perle, helt fremragende. 

Klik her for at reservere

I bogen optræder den hollandske fotograf Ed van der Elsken - måske har titlen noget med ham at gøre? Klik her for at se hans hjemmeside og fotografier (åbner i nyt vindue)

 

Forside af Mørket

Mørket : krimi

Af Ragnar Jónasson (2021)

Islandsk trilogi der SKAL læses i rækkefølge, og man skal læse alle for at få det fulde udbytte. I "Mørket" er Hulda 64 år og nærmer sig pensionen, men så falder hun over en uopklaret sag. Sideløbende hører vi Huldas historie og forstår, at hun har mistet sin datter og hader sin mand. I de næste bind går vi tilbage i tiden og lærer mere om Huldas mørke fortid.

Jeg har aldrig læst en krimiserie der på denne måde er "skrevet baglæns", men det fungerer virkelig godt! Og så er trilogien bare superspændende og rigtig mørk og gådefuld, som islandske krimier ofte er. 

Klik her for at reservere bind 1 "Mørket"

Klik her for at reservere bind 2 "Øen"

Klik her for at reservere bind 3 "Tågen"

Forside af En Familietragedie

En familietragedie

Af Mattias Edvardsson (2021)

Svenske Mattias Edvardsson skriver psykologiske romaner der har noget tilfælles: En forbrydelse begås, og læseren får høre om den fra tre forskellige fortæller-vinkler. Det er altså deres oplevelse af hændelsen der beskrives, og vi kan ikke altid stole på, om de fortæller sandheden, eller hvad de fortier... Det er eminent udført, og alle tre bøger har stor underholdningsværdi og et plot der er svært at gennemskue. 

Senest har jeg læst denne, hvor et rigmandspar findes myrdet i deres lejlighed. Tre mennesker i deres nærhed er på en eller anden måde rodet ind i mordet...

Klik her for at reservere "En familietragedie"

Klik her for at reservere "Gode naboer"

Klik her for at reservere "En helt normal familie"

Forsiden af Der er nogen der siger

Der er nogen der siger : digtroman

Af Anne Zenon (2021)

En roman der er skrevet som ét langt digt, men hvor historien bare flyder og man bliver revet med. Der er tre spor: et nutidsspor, hvor hovedpersonen Lotte bliver ringet op og hører noget af det værste en mor kan høre: "Der er nogen der siger du slår dit barn". Et spor der ser tilbage på dengang hun mødte faderen til børnene, og et spor hvor vi hører om en barndom med svigt og overgreb.

Jeg er vild med digt-romaner, og denne her er stærk og kan virkelig mærkes. 

Klik her for at reservere

Forsiden af Glem mig

Glem mig

Af Alex Schulman (2021)

En gribende roman om forfatterens forsøg på at hjælpe sin mor ud af det alkoholmisbrug der har fyldt hele livet. Vanvittig velskrevet, siderne vender nærmest sig selv, mens man er sammen med Alex, tilbage i barndommen, og i dag i nutiden. En mor der er morsom, begavet og kærlig, men når hun drikker opfører hun sig som det rene monster. 

Har man læst forfatterens første roman på dansk "Overleverne", vil man kunne genkende moderen og scener fra Ødegården. "Glem mig" er dog mere selvbiografisk.

Klik her for at reservere "Glem mig"

Klik her for at reservere "Overleverne"