Foto: www.joshuatree.dk
Foto: www.joshuatree.dk

National indsats for børn og unges læseglæde

22.03.24
Rebild Bibliotekerne deltager i projekt ”Børn og unges læseglæde - et styrket samarbejde mellem folkeskolens pædagogiske læringscentre og folkebibliotekerne” sammen med Bavnebakkeskolen og Skørping Skole.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og sætter læseglæde på dagsordenen og Rebild er udvalgt som indsatskommune.

10 læseglade elever fra to skoler

Vores målgruppe i Rebild er elever på 5. årgang. I første del af projektet udvælges 10 læseglade elever fra hver af de to skoler. Eleverne er udvalgt i samarbejde med årgangens lærere. De 20 elever inviteres til en dag på Støvring Bibliotek hvor vi sammen skal lave forskellige aktiviteter, der giver indblik i og viden om elevers læseglæde. Vi vil fx gerne vide, hvad eleverne synes et godt læsemiljø er, hvordan de læser derhjemme, og hvor de får deres inspiration fra – og for at få den viden, må vi spørge børnene selv!

Læseagenter og spændende aktiviteter

Med udgangspunkt i elevernes ekspertviden og erfaringer med læseglæde, vil vi planlægge en række læseaktiviteter for næste skoleårs 5. årgang. De 20 elever tænkes således ind i næste års aktiviteter som læseagenter, og vi satser på at læseglæden gennem sjove og spændende aktiviteter vil sprede sig. Aktiviteterne går på tværs af skoler og folkebibliotek og læseagenterne sikrer, at børnenes medbestemmelse er i højsædet.

Klik her for at læse mere om projektet

Foto: www.joshuatree.dk