Rebild Bibliotekerne får certifikat i verdensmål

16.04.24
Rebild Bibliotekerne har sat sig for at inddrage verdensmålene for at tydeliggøre bibliotekets rolle i den bæredygtige omstilling.

Med certificeringen, har biblioteket forpligtet sig til at sætte gang i en bæredygtig omstilling. Der er særligt fokus på at inddrage borgere og lokalsamfund, så biblioteket kan fungere som fødselshjælper for nye idéer og aktiviteter.

Første skridt i certificeringsprocessen er at involvere bibliotekets medarbejdere og udarbejde en handleplan for hvordan vi vil arbejde med verdensmål og bæredygtighed, både i forhold til borgere og biblioteket selv. Certificeringen er en anerkendelse af, at biblioteket har taget verdensmålene til sig på alle niveauer. Samtidig er programmet en hjælp til at skabe struktur i arbejdet og udvikle bibliotekets nye rolle som et mødested for borgere, der i fællesskab ønsker at bidrage til en bedre verden.

Certificeringen markeres ved en lille begivenhed den 24. april kl. 19.00 på Støvring Bibliotek. Det sker som optakt til aftens arrangement ”Permakultur og skovhave”. Lene Aalestrup, formand for Kultur, Fritids og Sundhedsudvalget vil åbne og biblioteket byder på et glas.


Om certificeringsprogrammet

Programmet er udviklet af Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 i samarbejde med 20 pilotbiblioteker. Udviklingsprojektet er støttet af Tryg Fonden.

Certificeringsprogrammet varetages af Chora 2030, og alle interesserede biblioteker har mulighed for at deltage.

Klik her for at læse mere og se eksempler på bibliotekernes tiltag.