En roman om kærlighed - en blå titel på eReolen

14.11.23
Heidi anbefaler lidenskabelig roman til litteraturelskeren

"Brugstyveri"

Sådan hed romanen, da den udkom i 2014, men i dag hedder den bare "En roman om kærlighed", og det synes jeg faktisk er en mere passende titel.

Ester forelsker sig hovedkuls og vældig lidenskabeligt i Hugo, men kærligheden er ikke gengældt på samme måde, og det får hende til at skabe sin egen virkelighed. 

Den lille roman gjorde stærkt indtryk på mig, da jeg læste den tilbage i 2017,  både pga. det litterære niveau, men også pga. emnet: har man været lidenskabeligt besat af et andet menneske, kan man spejle sig i følelserne og den ofte afsindige adfærd.

Det er helt forrygende skrevet, med få ord og med subtil humor. Jeg havde skiftevis omsorg og irritation for Ester, når hun får vendt hver en lille tilfældig ting til, at det måske betyder, at han alligevel elsker hende...

Minder om...

Da jeg senere læste Annie Ernaux' "Simpel lidenskab", fik jeg flashback til denne roman. Så hvis du er fan af den franske nobelprisvinders bøger, så skulle du prøve den her svenske pendant.

Læs også...

Ester Nilsson er tilbage. Og hun har ikke lært noget som helst.

"Personligt ansvar" er opfølgeren, hvor vi møder Ester fem år senere. Hun har nu kastet sin kærlighed på skuespilleren Olof, der ikke har tænkt sig at forlade sin kone.

Hvis du blev ramt af den første roman, anbefaler jeg at fortsætte med denne.

Find bøgerne på eReolen som både lydbog og ebog herunder.

Fælles for begge er, at de ikke tæller med i din lånekvote. Klik her for at læse mere om De Blå Titler

Materialer