Fede fortællinger i spillenes verden: RIME

15.06.22
I denne uge anbefaler RIME til PS4.

RIME er et yderst undervurderet puzzlespil, der udkom i 2017 til samtlige platforme. Dengang fik det en lunken modtagelse, på trods af en høj produktionsværdi og at det stilmæssigt lænede sig tæt op ad andre populære titler, som fx. Legend of Zelda. Det er faktisk lidt synd, fordi det er et uhyre ambitiøst spil der har brug for lidt kærlighed og rampelys - så det får det altså nu!

I RIME vågner en skibsbruden dreng op på en mystisk ø. Spilleren tager kontrollen over drengen og sammen drager man ud for at udforske sine omgivelser. På rejsen opdager man et væld af gamle ruiner, som alle indeholder gådefulde puzzles. Her er der virkelig meget diversitet og man skal bruge både lyd, lys, skygge og perspektiv for at løse gåderne. Mens man spiller, arbejder man sig henimod et stort, enigmatisk hvidt tårn, der skyder op midt på øen. Formålet er selvfølgelig at låse op for tårnets hemmeligheder og finde ud af sandheden omkring øen. 

Musikken i RIME er i øvrigt fremragende og jeg synes, at det binder oplevelsen fortrinligt sammen. Især én scene, hvor man går på en lang bro og har udsigt over hele øen, står klart i min hukommelse - her akkompagnerer musikken billederne i sådan en grad, at hårene rejser sig på armene. Virkelig godt skruet sammen. 

Giv RIME et skud. Du vil ikke fortryde det! 

Du kan reservere spillet her: