Foto: Ib Helles Olesen
Foto: Ib Helles Olesen

Forfatterstafet: Lone Hørslev

21.02.24
Lone Hørslev: Kvindelige alkoholikere er underbelyste i litteraturen.

I den aktuelle roman “Svømmende, rygende, grædende” har hovedpersonen Anna et alkoholproblem, som hun prøver at skjule og overbevise sig selv om ikke er til gene hverken for hende selv eller omgivelserne. Men hun falder igennem gang på gang trods sine gode intentioner om ikke at drikke. Gennem en række både alvorlige og underholdende monologer følger man Annes vej gennem rusen, selverkendelsen og et nyt fokus på livet.

"Man kan sige, at Anna er en version af mig. Hvis jeg havde drukket mere, hvis jeg havde været mere ligeglad, hvis jeg havde haft skrivekrise, hvis mine børn havde brudt kontakten til mig osv. osv. Så egentlig så tager jeg noget, jeg kender, og forstørrer det lidt op. Så sådan tror jeg, at hun er.

" " 

 

 

Mere om forfatteren

Lone Hørslev er en dansk forfatter og digter. Hun er opvokset i Holstebro og uddannet fra Forfatterskolen 2003. Udover forfattertjansen, laver hun også musik, med bl.a. Mads Mouritz i Mouritz/Hørslev Projektet. Her leverer Mouritz melodierne, mens Lone Hørslev lægger tekst til sangene. Det er dejlig musik, som har vores varmeste anbefalinger.

Klik her og læs Forfatterwebs dybdegående artikel om Lone Hørslev og hendes forfatterskab.

Om Forfatterstafet

Forfatterstafetten er dybdegående interviews om nogle af tidens rigtig gode bøger fra danske forfattere, og har du først nu opdaget den kan du gå på opdagelse i mange timers spændende forfatterinterviews fra tidligere udgaver af forfatterstafetten som podcast. 

Podcasten finder du i din foretrukne podcast-app.

 

Oprindeligt skrevet af Ingeo, Mariagerfjord Bibliotekerne.

Bøger af Lone Hørslev