Brugerinterview: Pressreader

05.04.24
Pressreader begejstrer særligt én af vores lånere

Pressreader er for nyligt blevet opdateret og i den forbindelse har vi fået et par ord med fra en af vores trofaste lånere. Niels Astrup fra Terndrup er storforbruger af Pressreader, og han er meget begejstret for tjenesten.

Uanede muligheder

"Jeg bruger Pressreader hovedsageligt fordi de har aviser fra hele verden. Og alle de bedste aviser i verden... næsten. Der er altså mulighed for selv at tjekke f.eks. de argentinske aviser – og selv danne et overblik, når en dansk politiker påstår, at det går ufatteligt godt i Buenos Aires. Jeg får altså mulighed for at se, hvad dagsordenen er i andre lande."

Om appen

"Appen er genial. Du kan læse Washington Post, Libé, El Pais og Süddeutsche samme dag som de udkommer. Fantastisk. Det samme gælder for blade som Economist, Rolling Stone, New York Review of Books eller Wallpaper. (Men du kan også dykke ned i Vogue, Marie Claire, blade om sport, katte, hunde, film, både, biler, motorcyckler, Linux eller snitmønstre). Og hvis du er vildt interesseret i norsk sladder, så kan du jo læse norsk Se & Hør..."

Om brugen og behovet

"Jeg bruger Pressreader hver morgen. Jeg tænder min tablet, sætter kaffen over og kommer langsomt op i omdrejninger. Pressreader er en perfekt måde at stå op på. Kaffe + Libé… jeg mangler kun en god croissant for at gøre livet perfekt.

Men jeg bruger den også, når jeg tager til udlandet. Hvis jeg skal til f.eks. Kiel eller Nordtyskland, kan lokalavisen Kieler Nachrichten fortælle mig, hvad der sker i byen lige nu. Det samme, hvis målet er Berlin: Tjek Tagesspiegels kultursider. Eller London – Guardian fortæller dig, hvad du kan se. Og spise..

Hvad end dine behov eller dine interesser er – du finder de medier, der kan hjælpe dig, i Pressreader."

Yderligere info

Pressreaders app har fået et mere lækkert og tilgængeligt design, så det er nemmere end nogensinde at søge artikler frem og få adgang til indhold. 

Adgangen til Pressreader er ligeledes blevet opdateret. Tidligere kunne man få 24 timers adgang fra, bl.a. biblioteket. Nu er fristen blevet forlænget til 72 timer, før du atter skal anmode om adgang. Og nu har man faktisk mulighed for at få adgang hjemmefra. 

Med de nye tiltag, er der tale om to typer adgang:

  1. Du har bopæl i kommunen og er registreret som låner, så kan du logge på hjemmefra, og har adgang i 72 timer. Så bliver du ’smidt af’ og skal bare logge på igen.
  2. Du bor i en anden kommune og er ikke registreret som låner. Her kan du logge på HVIS du befinder dig på biblioteket og er på bibliotekets trådløse netværk.

Dette gælder naturligvis også for lånere der har bopæl i kommunen

Klik her for at læse mere om Pressreader og få adgang.