Fede fortællinger i spillenes verden: Uncharted 4

18.05.22
I denne uge anbefaler vi Uncharted 4: A Thief's End.

Uncharted-serien har efterhånden opnået kultstatus hos PlayStation-fans. Det første kapitel i serien landede eksklusivt til PlayStation 3 i 2007 og gjorde sig straks bemærket ved sit høje ambitionsniveau. Udvikleren Naughty Dog, som var kendt for Crash Bandicoot-spillene, havde her skabt et grafisk vidunder, der for sin tid skilte sig ud fra alt andet man hidtil havde set på PS3'eren. Uncharted var propfyldt med utrolige, actionfyldte sekvenser, der var som taget ud af en Michael Bay blockbuster. De efterfølgende to installationer i Uncharted-serien, udkom ligeledes eksklusivt til PS3, og de kørte videre med det høje grafiske- og actionsfyldte niveau. Et franchise er født!

I 2016 udkommer fjerde kapitel langt om længe. Denne gang er det til PlayStation 4 og der blev skruet gevaldigt op for ambitionerne. Grafikken var flottere, actionsekvenserne var vildere og banerne var større. Man spiller som eventyreren Nathan Drake. I starten af spillet har han egentlig trukket sig tilbage fra eventyrertilværelsen og sidder fast i et kedeligt job. Pludselig bliver han opsøgt af sin fremmedgjorte bror, som har brug for Nathans hjælp til et sidste job. Snart bliver brødrene - samt et par andre kendte ansigter fra de tidligere spil - rodet ind i en hæsblæsende og dødsensfarlig jagt på en tabt skat.

Uncharted 4 er vanvittigt imponerede, selv i 2022. Der er utroligt underholdende og selvom jeg anbefaler at spille de første tre spil i serien, så kan man sagtens starte her.

Her kan du få en lille smagsprøve på spillet: 

Du kan reservere Uncharted 4: A Thief's End her: