Nye fagbøger - august

31.08.21
Fire meget forskellige biografier, debatbøger om døgnrytme og biodiversitet - og to lækre kogebøger

Det er de otte bøger indkøberen har valgt at fremhæve i august måned. Læs mere og reserver dem med et klik nederst på listen.

Uddrag fra lektørudtalelserne*:

Find din døgnrytme og få overskud i hverdagen

"Tankevækkende, oplysende og debatskabende. Forfatteren argumenterer for, at vi i højere grad bør skabe et samfund, der understøtter og dermed drager gavn af borgernes forskellige døgnrytmer."

Biodiversitet: sådan skaber vi en rigere natur

"Sympatisk og velskrevet bog, som vellykket mixer fakta med en nødvendig debat om, hvordan vi alle kan være med at skabe en rigere natur"

Store Kongensgade 23: et essay

Ingen lektørvurdering endnu, men Berlingske giver 6 stjerner og skriver "Fabelagtigt essay afslører sprækker ind til den allermest private Søren Ulrik Thomsen". Klik her for at læse hele anmeldelsen (åbner i nyt vindue).

Mit navn betyder forår: fra flygtningebarn til toppolitiker

"Velskrevet og ærlig biografi, hvor man kommer bag facaden og tydeligt mærker Azad-Ahmads passion for sine mærkesager."

Sultan Saladin: en mellemøstlig legende

"... en spændende fortælling, der giver en grundig kontekst til den skelsættende generobring af Jerusalem i 1187, Saladin blev så berømt og berygtet for. "

Hellere halvgammel end helt død: en optimistisk fortælling om livet

"Ulf er hudløs ærlig og man fornemmer virkelig hans tilstedeværelse bogen igennem. Anekdoterne, som Ulf fortæller, kommer som perler på en snor, og man er godt underholdt."

Mad i fad: nem og lækker mad i ét fad

"Enkel og overskuelig kogebog med gode basisopskrifter, der kan laves af alle - også børn og begyndere i køkkenet. De fleste af retterne kan laves på ca. 15 minutter."

Vild fisk

"Pragtfuldt, gennemarbejdet og smukt illustreret kogebog, der giver læseren en vigtig indsigt i de vilde fisk og deres plads i naturen samt ikke mindst foruroligende tal fra den danske fiskeindustri."

 

*En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. (Kilde: Wikipedia.dk)