Nye fagbøger - oktober

31.10.21
En opfordring til forældre om at huske tilbage til da de selv var børn, rejser til Rom, urtiden og hele verden, hækle- og kogebøger... Indkøberen har været vidt omkring i denne måneds valg af fagbøger.

Her er de bøger vi har valgt at fremhæve fra oktober måneds indkøb af fagbøger, sammen med uddrag fra lektørudtalelserne. 

En lektørudtalelse er en anmeldelse af en bog skrevet af bibliotekarer til bibliotekerne. Det er en vejledning som har til formål at understøtte kvaliteten af materialevalget i bibliotekerne. (Kilde: Wikipedia.dk)

En middag i Rom

"Velskrevet og velredigeret. Man bliver på en gang klogere, vanvittig godt underholdt og frygtelig sulten"

Himmel, hav & hæklede halstørklæder

"En virkelig smuk hæklebog med meget indbydende fotos fra den danske natur, lækkert farvevalg til tørklæderne og hele bogen er lækkert sat op, på en overskuelig måde, så opskrifterne er lige til at gå til, for hæklere på alle niveauer"

Det er hårdt at være en skildpadde på ryggen: værktøjskassen for pårørende til alkohol- og stofbrugere

"En glimrende varm og pragmatisk hjælpende hånd, når man står som stresset og kriseramt pårørende til en person med et overforbrug af alkohol og/eller stoffer."

Bogen du ville ønske dine forældre havde læst: (og som dine børn vil blive glade for at du har læst)

"Bogen er let at gå til og vil hjælpe forældre med at reflektere over, hvilke elementer fra deres egen barndom, der påvirker relationsarbejdet til deres børn"

Billig mad på dyre tallerkener: en kærlighedserklæring til vegetarisk budgetmad

"Vegetarisk mad har måske fået et rygte om, at det kræver dyre og svært tilgængelige råvarer. Det modbeviser denne meget flotte og indbydende bog, som nok skal få gang i gryderne derhjemme"

Urtid: historien om Danmark fra stenalder til vikingetid

"...forfatteren Jeanette Varberg kan virkelig tryllebinde læseren. Som læser er man godt underholdt og bliver også en del klogere. Jeg er specielt glad for hendes fokus på kvinder, der ofte er overset i forbindelse med historisk forskning"

Bucket list - 500 oplevelser

"Når jeg sidder med denne bog, så rammes jeg af rejsefeber og udlængsel. Der er så mange steder, der skal besøges og opleves. Beskrivelserne af de enkelte destinationer er korte og præcise, og de mange billeder gør ikke udlængslen mindre."

Mine film

"Det store fokus på oplevelser, mennesker og inspiration giver en levende og fortællende tilgang til det historiske stof. Jørgen Leths poetiske sprog gør den også spændende for læsere, der ikke nødvendigvis kender meget til hans film."